Президентът Доналд Тръмп заяви пред репортери в Белия дом, че

...
Президентът Доналд Тръмп заяви пред репортери в Белия дом, че
Коментари Харесай

Тръмп: САЩ постигат голям напредък в търговските преговори с Китай

Президентът Доналд Тръмп съобщи пред кореспонденти в Белия дом, че Съединените щати реализират огромен прогрес с Китай, защото две най-големите стопански системи в света работят за разрешаване на продължителния търговски спор.

Говорейки в Овалния кабинет, Тръмп още веднъж уточни, че Съединените щати получават милиарди долари от митническите цени, наложени върху китайския импорт, като общата сума скоро ще доближи 100 милиарда $.

" Ще кажа това: реализираме доста огромен прогрес с Китай ", означи пред репортерите Доналд Тръмп.

Той добави, че Китай е " в прочут смисъл опасност за света " поради военното си подсилване, за което употребява " пари от Съединени американски щати ".

Изказвайки се на конференция с австралийския министър председател Скот Морисън, американският президент добави, че Пекин " желае да подписа комерсиална договорка с Вашингтон " и още веднъж повтори, че е " реализиран много прогрес " в настоящите договаряния.

Понастоящем 30-членна китайска комерсиална делегация е във Вашингтон за втория ден от комерсиалните договаряния на равнище заместител. Това е подготовка за предстоящите при започване на октомври значими търговски договаряния на високо равнище.

Тръмп още веднъж подсети, че китайският президент Си Цзинпин е изискал от него закъснение на въвеждането на новите цени, след което американският президент е предложи те да бъдат отсрочени с две седмици до 15-и октомври.

По-рано в петък бизнес телевизия CNBC заяви, че Съединените щати са взели решение да дават краткотрайно освобождение от митнически цени за 437 китайски продукта. Продуктите, които ще бъдат изключени от 25 процентните мита, включват внасяни от Китай артикули като светлинни украси за коледни елхи, пластмасови сламки, филтри за кафе, каишки за кучета, скейтбордове и може би от най-голяма значимост - печатни платки за софтуерната промишленост. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР