Президентът Доналд Тръмп заяви пред журналисти, че пикът“ на смъртността,

...
Президентът Доналд Тръмп заяви пред журналисти, че пикът“ на смъртността,
Коментари Харесай

Тръмп: Пикът на смъртност в САЩ вероятно ще е след две седмици

Президентът Доналд Тръмп съобщи пред публицисти, че „ пикът “ на смъртността, породена от ковид в Съединени американски щати, евентуално ще бъде достигната след две седмици, съобщи Агенция Франс Прес.

По време на брифинг в Белия дом Тръмп разгласи, че удължава ограниченията на държавното управление за „ обществено разграничаване “ до 30 април.

„ Различните модели демонстрират, че пикът на смъртността евентуално ще бъде доближат след две седмици “, сподели президентът на Съединени американски щати, написа БГНЕС.

„ Следователно ние ще удължим нашите насоки /за строги мерки/, до 30 април, с цел да забавим разпространяването на вируса “, сподели Тръмп.

Той сподели, че чака страната „ да бъде на път към възобновяване “ до 1 юни – по този начин, че промени предходната си по-оптимистична прогноза за спад на заразяванията към Великден /12 април/.

„ Нищо не би било по-лошо от оповестяването на победа, преди успеха да бъде извоювана “, добави Тръмп. „ Това би била най-голямата загуба от всички “

Президентът приказва и за ограниченията, подхванати от лекарите. Той сподели, че е било утвърдено използването на „ бързи проби “, при които резултатите за съществуване на заразяване с Covid-19 се получава в границите на пет минути. По този метод ще бъдат тествани лекари, медицински сестри и други здравни служащи.

Междувременно антивирусното лекарство - хидроксихлорохин - се ползва сега на 1100 пациенти в Ню Йорк, сподели Тръмп. „ Нека забележим по какъв начин работи, може да имаме някои невероятни резултати “.

Според американския президент специалистите изследват и опциите на кръвопреливането за лекуване на заболели, посредством потребление на кръвта, взета от хора, които са се възстановили след заразяване с ковид.

По-рано през вчерашния ден Тръмп упрекна лечебните заведения в някои щати, че са се „ презапасили “ с респиратори, маски за лице и други сериозно нужни медицински консумативи. /БГНЕС

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР