Президентът Доналд Тръмп заяви, че и САЩ, и Русия носят

...
Президентът Доналд Тръмп заяви, че и САЩ, и Русия носят
Коментари Харесай

Най-важното, което си казаха Тръмп и Путин

Президентът Доналд Тръмп съобщи, че и Съединени американски щати, и Русия носят виновност за утежняването на двустранните връзки, съобщи ТАСС.
 
" Мисля, че Съединени американски щати се държаха неуместно, от дълго време трябваше да установим този разговор. Това в действителност стана доста, преди да встъпя в служба и мисля, че всички можем да бъдем винени за това. Сега Съединени американски щати вършат стъпка напред към Русия, сближаваме се, имаме опцията да вършим чудесни неща, да вземем за пример в нуклеарното разоръжаване. Усещането ми е, че и двете страни позволиха неточности ", съобщи Тръмп на взаимна конференция с съветския си сътрудник Владимир Путин след договарянията им в Хелзинки.
 
Той в частност хвърли виновността за влошените двустранни връзки върху следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за хипотетична съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати от 2016 година
 
Москва и Вашингтон имат всички нужни детайли за съдействие по решение на сирийската рецесия и могат да поемат водачеството в съдействието по превъзмогване на филантропичната рецесия в Сирия, съобщи Владимир Путин.
 
Той означи, че съветските и американските военни са придобили потребен опит във взаимоотношението и координацията и са основали оперативни канали за връзка, което е разрешило да не се позволен рискови произшествия и непредсказуем конфликт на бойното поле в Сирия, както по въздух, по този начин и по суша.-->
 
Военните от двете страни сякаш се схващат по-добре от политиците, означи на собствен ред Тръмп. " Кризата в Сирия е комплицирана. Сътрудничеството сред двете ни страни може да избави стотици хиляди животи ", съобщи той.
 
Путин се съгласи и обърна внимание на обстоятелството, че голям брой бежанци сега са съсредоточени в прилежащи на Сирия страни като Турция, Ливан и Йордания.
 
" Ако окажем помощ на тези хора за завръщане по родните им места, миграционният напън над страните от Европейски Съюз и други страни може да намалее неведнъж. Това е значимо и от филантропична позиция, и от позиция на решаването на бежанския проблем ", сподели съветският президент.
 
Двамата президенти споделиха, че изследват способи да защитят Израел от спора наоколо до границата му със Сирия, съобщи Асошиейтед прес.
 
Те не загатнаха съответни дейности, само че и двамата обявиха, че обезпечаването на сигурността на Израел е техен приоритет.
 
Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е призовавал Тръмп и Путин да отстранен иранското наличие в Сирия.
 
Путин похвали Тръмп за напъните му да реши нуклеарните напрежения със Северна Корея.
" Добре е, че стартира последователното решение на казуса с Корейския полуостров. В доста връзки това стана допустимо с помощта на персоналната интервенция на президента Тръмп, който построи разговор в дух на съдействие, а не на борба ", съобщи съветският президент.
 
Путин заяви, че е призовал Тръмп да повлияе на Украйна за осъществяване на Минските мирни съглашения, съобщи ТАСС.
 
" При разискването на украинската рецесия обърнахме внимание какъв брой значимо е да се извършват добросъвестно Минските съглашения. Съединени американски щати биха могли да упорстват по-решително за това пред украинското държавно управление ", съобщи Путин.
 
Той добави, че позициите на Вашингтон и Москва по въпроса за Крим са разнообразни, само че съобщи, че за Русия " този въпрос е завършил ".
 
" Позицията на президента Тръмп за Крим е известна и той се придържа към нея, той приказва за неправомерност на присъединението на Крим към Руската федерация. Ние имаме друга позиция. Смятаме, че организирахме референдум в строго сходство с интернационалното право, с устава на Организация на обединените нации. За нас, за Руската федерация, този въпрос е завършен. Толкова ", съобщи Путин.
 
Руският президент съобщи, че на договарянията си с Тръмп е изразил безпокойствие от излизането на Съединени американски щати от иранското нуклеарно съглашение.
 
" Американската страна знае нашата позиция, тя е неизменима. Благодарение на нуклеарното съглашение Иран стана най-инспектираната страна в света под контрола на Международната организация за атомна сила. Това подсигурява извънредно мирния темперамент на иранската нуклеарна стратегия и способства за укрепването на режима на нуклеарно неразпространение ", сподели Путин.
 
Русия и Съединени американски щати би трябвало да продължат съдействието си по всички военнополитически въпроси, в това число по американската система за противоракетна защита и нуклеарното разоръжаване, съобщи Путин.
 
" Тук влиза и удължаването на действието на Договора за ограничение на стратегическите настъпателни оръжия, рисковата обстановка към разполагането на детайли от американската противоракетна защита, осъществяването на контракта (от 1987 г.) за унищожаване на ракетите със междинен и дребен обхват и тематиката за разполагане на оръжия в космоса ", сподели съветският президент.
 
Контактите сред специфичните служби на Съединени американски щати и Русия би трябвало да се трансфорат в систематични, да вземем за пример в границите на двустранната работна група за битка с тероризма, съобщи Путин.
 
Той се разгласи в поддръжка на продължение на съдействието на двете страни в битката с тероризма и в киберсигурността.
 
" Специалните ни служби работят дружно напълно сполучливо, най-пресният образец е тясното оперативно взаимоотношение с група американски специалисти в региона на сигурността в границите на приключилото през вчерашния ден в Русия Световно състезание по футбол ", означи Путин.
 
Той посъветва да не се има вяра на изказванието, че Русия е събирала компромати за Тръмп, когато той е бил в Москва още като предприемач, преди да стане президент на Съединени американски щати.
 
" Чувал съм по какъв начин сме били събирали компромати за господин Тръмп, когато той е бил в Москва. Когато господин Тръмп дойде в Москва в качеството си на предприемач, аз дори не знаех, че той е там ", сподели Путин и даде за образец тазгодишния интернационален стопански конгрес в Санкт Петербург, в който участваха над 500 американски предприемачи. " Даже фамилните им имена не помня. Вие какво си мислите, че за всеки от тях водим оперативна работа и събираме компромати? Просто е мъчно човек да си показа по-голяма нелепост ", сподели съветският президент.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР