Президентът Доналд Тръмп заяви, че е поискал от Китай незабавно

...
Президентът Доналд Тръмп заяви, че е поискал от Китай незабавно
Коментари Харесай

Тръмп иска Китай да премахне митата за американски земеделски продукти

Президентът Доналд Тръмп съобщи, че е изискал от Китай неотложно да отстрани всички вносни мита за американски селскостопански артикули, защото комерсиалните договаряния напредват добре. Той също по този начин отсрочи проектите за налагане на 25-процентни цени върху китайските артикули, както беше планувано по-рано.

„ Помолих Китай неотложно да отстрани всички цени за нашите селскостопански артикули (включително говеждо, свинско и др.) въз основа на обстоятелството, че се движим добре с комерсиалните полемики “, написа Тръмп в Twitter. „ Това е доста значимо за нашите велики фермери - и за мен! “, добави Тръмп.

Земеделските стопани са основни гласоподаватели за Републиканската партия на Тръмп, а комерсиалната война на президента на Съединени американски щати с Китай оказва мощно въздействие върху тях. През предходната година Пекин наложи цени върху вноса на соя, сорго, свинско и други артикули, което понижи вноса на американски селскостопански артикули в Китай.

Министърът на земеделието на Съединените щати Сони Пърдю съобщи тази седмица, че американските търговски договарящи са поискали от Китай да понижи цените за американския етанол, само че не е ясно дали Пекин е подготвен да го задължи.

Публикацията на Тръмп в Twitter пристигна няколко часа, откакто офисът на Търговския представител на Съединени американски щати съобщи, че ще забави плануваното нарастване на цените за китайски артикули на стойност 200 милиарда $.

Известието, което следва да бъде оповестено във Федералния указател идващия вторник, споделя, че „ към този момент не е подходящо “ да се покачват ставките заради напредъка в договарянията от декември 2018 година Тарифата ще остане „ на 10% до последващо решение “.

В изказване в събота Китай съобщи, че приветства забавянето.

Увеличението на цената от 10 на 25% беше в началото планувано за 1 януари, само че след продуктивни диалози с китайския президент Си Дзинпин администрацията на Тръмп издаде 90-дневно удължение на този период.

Тръмп сподели в неделя, че още веднъж ще забави нарастването заради напредъка в договарянията./economic.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР