Президентът Доналд Тръмп заяви, че е готов да помага на

...
Президентът Доналд Тръмп заяви, че е готов да помага на
Коментари Харесай

Тръмп обеща на малките страни в НАТО помощ за покупка на американско оръжие

Президентът Доналд Тръмп съобщи, че е подготвен да оказва помощ на дребните страни в НАТО да купуват оръжия от Съединени американски щати в подтекста на настояването си те да харчат повече за защитата си, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция. В изявление след срещата на върха на НАТО, за която съобщи, че са били поети нови задължения за военни разноски, Тръмп сподели, че някои не толкоз богати членки са питали на срещи в Брюксел дали би им оказал помощ да купят въоръжение от Съединени американски щати, само че не ги назова поименно.

" Имаме доста богати страни, само че има и такива, които не са чак толкоз богати и те ме питаха дали бих могъл да им оказа помощ при закупуването на въоръжение и ние ще им помогнем малко ", сподели Тръмп на конференция след въпрос за натиска върху страните в по-лошо финансово положение.

" Няма да поемем финансирането вместо тях, само че ще създадем по този начин, че да имат опция за обособени вноски и други неща, с цел да могат да купуват, тъй като Съединени американски щати създават безспорно най-хубавото въоръжение в света: най-хубавите изтребители, най-хубавите ракети, най-хубавите пушки, всичко е най-хубавото ", добави той.

Тръмп не направи директна връзка сред продажбите на американско оръжие и напъните му да убеди другите натовски страни да реализират заложените от НАТО цели за размер на военни разноски, само че похвали преимуществата на създаденото в Съединени американски щати отбранително съоръжение.

" Всеки желае да купува нашето въоръжение, тъй че оказваме помощ на тези страни да се включат и да купят най-хубавото ", сподели той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР