Президентът Доналд Тръмп заплаши Европейския съюз с търговска война, след

...
Президентът Доналд Тръмп заплаши Европейския съюз с търговска война, след
Коментари Харесай

Тръмп заплаши Европейския съюз с търговска война

Президентът Доналд Тръмп заплаши Европейския съюз с комерсиална война, след което даде период за подписване на съглашение преди ноември.

„ Европейският съюз е по-труден за договорка от всички. Те се възползват от нашата страна от доста години ”, съобщи Тръмп пред „ Фокс Нюз ” в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос, написа bg-voice.

„ В последна сметка ще стане доста елементарно, тъй като в случай че не успеем да реализираме договорка, ще би трябвало да сложим 25-процентни мита за техните коли ”, уточни той.

Доналд Тръмп акцентира, че има вяра, че ще реализира нова комерсиална договорка с Европейския съюз преди президентските избори в Съединени американски щати през ноември.

„ Започваме договаряния ”, сподели той. „ Съединени американски щати са изгубили 150 милиарда или даже повече в течение на доста години поради Европейския съюз ”.

„ Те имат търговски бариери, зад които не може да се търгува. Те имат мита на всички места. Те вършат нещата невъзможни. Откровено по-трудно е да се прави бизнес с тях, в сравнение с с Китай. Всичко, което би трябвало да извършите, е да попитате Борис (Джонсън- бел.ред.) ”, сподели Тръмп.

Той добави, че е приказвал с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Давос.

„ Не го споделям от мощ или от уязвимост, просто споделям, че би трябвало да го създадат. Европейски Съюз отхвърли да договаря с президента Барак Обама или президента Джордж Буш. Аз и те, както казват… ще реализираме съглашение ”, съобщи Тръмп.

Междувременно стана ясно, че Тръмп желае да произнесе речта си " За положението на съюза " по проект, даже в случай че продължава процесът по импийчмънт, съобщи Асошиейтед прес.

Пред медиите в Давос Тръмп сподели, че произнасянето на годишното послание към нацията на 4 февруари е доста значимо за това, което прави.

По-рано се появиха догатки, че Белият дом ще изиска отсрочване на речта, с цел да не тя бъде засенчена от почналия във вторник развой в Сената. Възможно е той да не приключи до датата на изговаряне на речта, която беше избрана от председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Миналата година речта " За положението на съюза " беше отсрочена заради прекъсването на работата на федералното държавно управление. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР