Президентът Доналд Тръмп трябва да наложи санкции срещу Турция, съгласно

...
Президентът Доналд Тръмп трябва да наложи санкции срещу Турция, съгласно
Коментари Харесай

Американският Конгрес поиска от Тръмп да наложи санкции на Турция заради С-400

Президентът Доналд Тръмп би трябвало да наложи наказания против Турция, според мандата на американското законодателство в отговор на закупуването на Анкара на съветската ракетна система С-400. Това заяви Комитетът по външни работи на Камарата на представителите на Американския Конгрес
" Президентът Тръмп, би трябвало да глоби Турция поради закупуването на системата за Противовъздушна отбрана С-400, както се изисква от американското законодателство ", съобщи Комитетът по външни работи в известие в Twitter, представено от БГНЕС. " Интересите на Турция са най-добре обслужвани от партньорство със Съединени американски щати, а не с Кремъл ", се споделя в известието.
По-рано във вторник турското министерство на защитата съобщи, че е почнало вторият стадий от доставките на С-400. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че вторият стадий на доставките ще продължи до края на септември.
Съединените щати неведнъж възразяваха против закупуването от Турция на С-400, заявявайки, че оръжейната система е несъвместима със стандартите за сигурност на НАТО и би могла да компрометира работата на новите изтребители F-35 от пето потомство.
През юли Съединени американски щати прекратиха присъединяване на Турция в програмата F-35 вследствие на решението на Анкара да закупи С-400.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР