Президентът Доналд Тръмп се възмути от ниските данъци, които Amazon

...
Президентът Доналд Тръмп се възмути от ниските данъци, които Amazon
Коментари Харесай

Тръмп в атака срещу Amazon

Президентът Доналд Тръмп се възмути от ниските налози, които Amazon ще заплати в Съединени американски щати, а в това време слуховете, че желае ограничи превъзходството на интернет колоса намалиха цената акциите на компанията на борсата в сряда, предава Франс прес.

" Заявих моите паники за Amazon доста преди изборите. За разлика от всички, те (компанията, бел. ред.) не заплащат или заплащат малко налози на щатските управляващи и на федералното държавно управление и употребяват нашата пощенска система като техен снабдител (причинявайки големи загуби за САЩ) и предизвиквайки затварянето на хиляди компании, туитна Тръмп сутринта.

Amazon завърши деня със мощен спад на борсата в Ню Йорк (-4,38%) и загуба от 31,4 милиарда $ от борсовата си капитализация.

Сайтът Axios разгласява денем публикация за „ обсесията “ на президента към Amazon и желанието му да нападна Джеф Безос посредством антитръстовите закони. Според същия уебсайт богатите другари на Тръмп се страхували, че техните бизнеси могат да бъдат унищожени от все по-голямото въздействие на Amazon в бранша на търговията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР