Президентът Доналд Тръмп се съгласи да позволи на Microsoft Corp“

...
Президентът Доналд Тръмп се съгласи да позволи на Microsoft Corp“
Коментари Харесай

Тръмп дадe 45 дни на Microsoft за сделка за TikTok

Президентът Доналд Тръмп се съгласи да разреши на „ Microsoft Corp “ да контракти придобиването на известното приложение TikTok, в случай че може да обезпечи договорка за 45 дни, обявиха източници. 
Интересът на американския софтуерен колос може в допълнение да разпали връзките сред Съединени американски щати и Китай, счита Ройтерс. Тръмп съобщи в петък, че възнамерява да забрани TikTok на фона на опасенията, че китайската му благосъстоятелност съставлява риск за националната сигурност поради персоналните данни, които обработва.
Предлаганата облага TikTok, която може да се похвали със 100 милиона консуматори в Съединени американски щати, би дала на „ Microsoft Corp “ рядка опция да стане главен съперник на колоси като Фейсбук Inc (FB.O) и Snap Inc (SNAP.N). „ Microsoft Corp “ има и професионалната мрежа за обществени медии LinkedIn.
Тръмп отхвърли концепцията за продажба на приложението на „ Microsoft Corp “ в петък. Но след полемика сред него и изпълнителния шеф на компанията Сатя Надела, колосът съобщи в неделя, че ще продължи договарянията за придобиване на TikTok от ByteDance и че има за цел да реализира договорка до 15 септември.
Това е крайният период, подложен от Комитета за задгранични вложения в Съединените щати (CFIUS), който изследва покупко-продажбите за евентуални опасности за националната сигурност.
Тръмп е трансформирал решението си след натиска от страна на някои от своите съветници и мнозина от неговата републиканска партия, сподели един от източниците. Забраняването на TikTok ще прогони доста от младите му консуматори преди президентските избори в Съединени американски щати през ноември и евентуално ще провокира вълна от правни провокации. Няколко видни републикански депутати излязоха с изказвания през последните два дни, призовавайки Тръмп да поддържа продажбата.
„ Microsoft Corp “ предизвести в изказването си, че няма сигурност, че ще бъде реализирана договорка.
Компанията изцяло прави оценка значимостта на оправянето с проблемите на президента. Тя се ангажира да придобие TikTok при изискване на цялостен обзор на сигурността и обезпечаване на подобаващи стопански изгоди за Съединените щати, в това число за Министерството на финансите “, се споделя в известие на компанията.
На фона на влошените връзки сред Съединените щати и Китай във връзка с търговията, автономността на Хонконг, киберсигурността и разпространяването на новия ковид, TikTok се обрисува като гореща точка в разногласието сред двете най-големи стопански системи в света.
Държавният вестник „ China Daily “ назова ByteDance жертва на „ лов на вещици “ от Съединените щати и съобщи, че Вашингтон не е показал доказателства в поддръжка на изказванието си, че TikTok съставлява опасност за националната сигурност на Съединени американски щати. Според препоръчаната договорка „ Microsoft Corp “ би трябвало да поеме интервенциите на TikTok в Съединени американски щати, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Той съобщи, че ще подсигурява, че всички персонални данни на американските консуматори на TikTok ще се трансферират и остават в Съединените щати.
„ Microsoft Corp “ може да предложения други американски вложители да придобият миноритарни дялове в TikTok, добави компанията. Около 70% от външния капитал, който ByteDance е събрал, идва от Съединените щати.
Не е ясно какъв брой “Microsoft Corp “ може да заплати за TikTok. Ройтерс заяви предходната седмица, че упованията на ByteDance за оценка на приложението надвишават 50 милиарда $, макар че натискът на Съединени американски щати за придобиването му може да намали тази цена.
Основен проблем в договарянията ще бъде разделянето на технологията на TikTok от инфраструктурата и достъпа на ByteDance, с цел да се разсеят опасенията на Съединени американски щати по отношение на консолидираното на персоналните данни.
Една от обсъжданите хрумвания е да се даде на двете компании временен интервал за създаване на технологии за TikTok, които ще бъдат изцяло отделени от ByteDance, сподели един от източниците.
„ Microsoft Corp “ съобщи, че не има намерение да дава спомагателни актуализации, до момента в който не се реализира финален резултат от договарянията.
ByteDance беше оценена на $140 милиарда по-рано тази година, когато един от нейните акционери, Cheetah Mobile (CMCM.N), продаде дребен дял в частна договорка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР