Президентът Доналд Тръмп се нахвърли вчера в Туитър срещу група

...
Президентът Доналд Тръмп се нахвърли вчера в Туитър срещу група
Коментари Харесай

Тръмп призова цветнокожи парламентаристки да си ходят там, откъдето са дошли

Президентът Доналд Тръмп се нахвърли през вчерашния ден в Туитър против група цветнокожи представителки на Демократическата партия в Конгреса, като ги прикани да се върнат в страните, от които в началото са пристигнали, вместо да подлагат на критика Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес. Туитовете на Тръмп провокираха вълна от остро наказание от демократите, които загърбиха различията си и единомислещо жигосаха изказванията на президента като расистки и рисково разединяващи.

Макар че не ги назова поименно, той очевидно имаше поради членовете на Камарата на представителите Александра Окасио-Кортес, Илхан Омар, Рашида Тлаиб и Аяна Пресли, ингорирайки обстоятелството, че всички те са американски гражданки и единствено една е родена отвън Съединени американски щати (Омар, която е от Сомалия).

"Толкова е забавно да се види по какъв начин "прогресивни " демократически конгресменки, които в началото са пристигнали от страни, чиито държавни управления са цялостна и тотална злополука - най-лошите, най-корумпираните и неспособни където и да било по света, злобно споделят на народа на Съединените щати - най-великата и най-могъща нация на земята, по какъв начин да бъде ръководено нашето държавно управление ", написа Тръмп.

Групата от четирите дами, считани за "прогресистки " в Демократическата партия, станала известна в медиите като "взвода ", постоянно се изрича остро против президента, по-конкретно по имиграционни въпроси, само че влязоха в спор и с водача на демократите в Камарата Нанси Пелоси.

"Защо те не се върнат, с цел да оказват помощ да се оправят тотално унищожените и изнемогващи от престъпност места, откъдето са пристигнали ", туитна Тръмп, като добави, че след това могат да се върнат в Съединени американски щати и "да ни покажат по какъв начин се прави това ".

"Тези места мощно се нуждаят от вашата помощ, колкото и бързо да заминете, няма да е задоволително бързо ", добави Тръмп. Сигурен съм, че Пелоси ще бъде "много удовлетворена бързо да уреди гратис пътешестване ", сподели също така президентът.

Пелоси отвърна на Тръмп, като съобщи в Туитър: "Когато същинският Доналд Тръмп споделя на четири американски конгресменки да се върнат назад в родните си страни, той удостоверява, че неговият проект "Да създадем Америка велика още веднъж " постоянно е целял да се направи Америка бяла още веднъж ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР