Президентът Доналд Тръмп съобщи днес, че изпълняващият длъжността министър на

...
Президентът Доналд Тръмп съобщи днес, че изпълняващият длъжността министър на
Коментари Харесай

Тръмп смени и.д. шефа на Пентагона

Президентът Доналд Тръмп заяви през днешния ден, че изпълняващият длъжността министър на защитата на Съединени американски щати отдръпва номинацията си да оглави Пентагона. Съобщението пристигна в туит от президента, който съобщи, че Патрик Шанахан е приключил "чудесна работа ", само че ще се отдръпна, "за да посвети повече време на фамилията си ", съобщи Асошиейтед прес.

Президентът добави, че министърът на сухопътните сили Марк Еспър ще бъде новият и.д. министър на защитата.

"Познавам Марк и нямам подозрение, че той ще свърши фантастична работа ", написа ТРъмп във втори туит по тематиката.

Постът отпред на Пентагона не е ангажиран непрекъснато, откогато ген. Джеймс Матис се отдръпна през януари след разлики в политиката с Тръмп.

Тръмп заяви през май, че ще номинира Шанахан, само че формалният развой на одобряването на номинацията в Сената необяснимо се забави. Шанахан, някогашен началник във "Боинг ", ръководеше Пентагона като изпълняващ длъжността от 1 януари - извънредно състояние за може би най-чувствителната позиция в кабинета, отбелязва АП.

Шанахан не притежаваше опит в областта на националната сигурност, преди да бъде определен от тогавашния министър на защитата Джим Матис за негов заместител. Шанахан беше и.д. министър, откогато Матис подаде оставка в края на 2018 година заради различия с президента по политиката му.

Тръмп огласи решението на Шанахан малко откакто в. "Ю Ес Ей тудей " заяви, че ФБР изследва данните за деветгодишен фамилен спор сред Шанахан и тогавашната му брачна половинка в границите на инспекция на предишното на претендента за началник на Пентагона.

Според вестника Шанахан споделил, че в никакъв случай не е посягал на някогашната си жена си, само че всекидневникът означи, че и той, и жена му настояват, че са били удряни от другия.

В. "Вашингтон пост " заяви за застрашителен случай, когато синът младеж на Шанахан блъснал майка си - някогашната брачна половинка на Шанахан - с бейзболна бухалка, оставяйки я да лежи в безсъзнание в локва кръв.

"Лоши неща мога да се случат и на положителни фамилии... и това е покруса, в действителност ", споделил Шанахан пред "Вашингтон пост " тази седмица и добавил, че разгласяването на случая ще съсипе живота на сина му.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР