Президентът Доналд Тръмп призова щатите да отворят веднага църквите, иначе

...
Президентът Доналд Тръмп призова щатите да отворят веднага църквите, иначе
Коментари Харесай

Тръмп към губернаторите: Отворете църквите, веднага

Президентът Доналд Тръмп прикани щатите да отворят незабавно църквите, другояче той ще направи това зад тила им.
" Днес аз дефинирам местата за молебствия, църквите, синагогите и джамиите като нужни места, които дават нужни услуги. Някои губернатори оповестиха за нужни магазините за алкохол и клиниките за аборти, а оставиха зад борда църквите и други места за молебствия. Това е погрешно. Аз премахвам тази несправедливост… Призовавам губернаторите да разрешат на църквите и местата за поклонения да отворят порти още в този момент, през тези почивни дни. Ако не го създадат, аз ще го сторя зад тила им ", съобщи Тръмп пред публицисти.
Днес продължава тридневния печал в страната във връзка починалите с COVID-19 в страната.
По думите му, религиозните места сплотяват хората и те желаят достъп в тях. " В Америка ни трябват повече, а не по-малко молебствия ", обобщи президентът. Той посочи, че по негови инструкции Центърът за надзор и профилактика на болесттите към този момент приготвя нужните рекомендации.
Президентът на Съединени американски щати незабавно излезе от прес-центъра на Белия дом, отказвайки да отговоря на въпроси.

Малко по-късно от Белият дом оповестиха, че Доналд Тръмп е дарил три свои заплати на здравното министерство и обществените служби на страната.
Сумата е 100 000 $ и това е заплатата му за първото тримесечие на годината. Те ще отидат за създаването на медикаменти против ковид и профилактиката против болестта, заяви говорителката на Белия дом Кейли Макинъни, представена от БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР