Президентът Доналд Тръмп призова щатите да отворят веднага църквите, иначе

Президентът Доналд Тръмп призова щатите да отворят веднага църквите, иначе ...

Тръмп към губернаторите: Отворете църквите, веднага.

Президентът Доналд Тръмп призова щатите да отворят веднага църквите, иначе той ще направи това зад гърба им.
"Днес аз определям местата за молитви, църквите, синагогите и джамиите като необходими места, които предоставят необходими услуги. Някои губернатори обявиха за необходими магазините за алкохол и клиниките за аборти, а оставиха зад борда църквите и други места за молитви. Това е неправилно. Аз отстранявам тази несправедливост… Призовавам губернаторите да разрешат на църквите и местата за поклонения да отворят врати още сега, през тези почивни дни. Ако не го направят, аз ще го сторя зад гърба им", заяви Тръмп пред журналисти.
Днес продължава тридневния траур в страната по повод загиналите с COVID-19 в страната.
По думите му, религиозните места обединяват хората и те искат достъп в тях. "В Америка ни трябват повече, а не по-малко молитви", резюмира президентът. Той уточни, че по негови указания Центърът за контрол и профилактика на заболяванията вече подготвя необходимите препоръки.
Президентът на САЩ веднага излезе от прес-центъра на Белия дом, отказвайки да отговоря на въпроси.

Малко по-късно от Белият дом обявиха, че Доналд Тръмп е дарил три свои заплати на здравното министерство и социалните служби на страната.
Сумата е 100 000 долара и това е заплатата му за първото тримесечие на годината. Те ще отидат за разработването на лекарства срещу коронавируса и профилактиката срещу заразата, съобщи говорителката на Белия дом Кейли Макинъни, цитирана от БГНЕС.

Източник: actualno.com