Президентът Доналд Тръмп приветства великото завръщане на Америка в речта

...
Президентът Доналд Тръмп приветства великото завръщане на Америка в речта
Коментари Харесай

Тръмп се похвали с икономиката в речта си "За състоянието на съюза"

Президентът Доналд Тръмп приветства " великото завръщане на Америка " в речта си " За положението на съюза ", която показва и тежкото разделяне на политическия връх на страната.

Речта на Тръмп продължи час и осемнадесет минути и бе най-вече положителна. Акцентът му върху стопанската система евентуално значи, че това ще бъде главната тематика в акцията му за втори мандат. Той съобщи при започване на речта си - най-гледаната част от нея - че това се дължи на дерегулацията, данъчните облекчения и новите търговски съглашения.

Той обаче нападна предложенията на демократите за възбрана на частните здравни застраховки с думите, че " в никакъв случай няма да разреши на социализма да унищожи американското опазване на здравето ".

Той отхвърли да стисне ръката на ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, а тя пропусна обичайна фраза, че е " чест " да посрещне президента, и раздра копие от речта му, откакто той завърши да приказва. Днес се чака Сенатът да оправдае Тръмп в процеса за импийчмънт, а той въобще не загатна тази дума в речта си.

Пелоси е една от най-яростните критици на президента, тя беше и индивидът, който стартира официално процеса по премахване. Тръмп постоянно я назовава " лудата Нанси ". Двамата се видяха очи в очи за пръв път от бурна среща преди четири месеца. По-късно Пелоси разяснява, че скъсването на речта е било " учтив жест ", като се има поради какво друго е могла да направи.

Награденият и протестиращият

По традиция президентът кани няколко специфични посетители - измежду които водачът на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо, ветерани и брата на мъж, погубен от незаконен преселник. Той бе поканил брачната половинка на военнослужещ в Афганистан и я изненада, довеждайки брачна половинка ѝ в залата.

Тръмп награди с Президентския орден на свободата консервативния радиоводещ Ръш Лимбо, който по-рано тази седмица заяви, че е болен от рак на белите дробове. А до момента в който президентът защитаваше правото на носене на оръжие, протестиращ бе изведен от залата. Това бе Фред Гутенберг, бащата на възпитаник, погубен при всеобщата пукотевица в Паркланд, Флорида, през февруари 2018 година Той бе посетител на Пелоси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР