Президентът Доналд Тръмп прикани японски бизнес лидери да увеличат инвестициите

...
Президентът Доналд Тръмп прикани японски бизнес лидери да увеличат инвестициите
Коментари Харесай

Доналд Тръмп прикани японски бизнес лидери да увеличат инвестициите си в САЩ

Президентът Доналд Тръмп прикани японски бизнес водачи да усилят вложенията си в Съединени американски щати , при започване на държавното си посещаване в Япония, съобщи Ройтерс. Визитата цели да изтъкне мощните връзки сред двете страни в конюнктура на напрежения поради комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай .

Токийският небостъргач " Скай Трий " бе осветлен в алено, бяло и синьо в чест на Тръмп. Скоро след идването си Тръмп участва на банкет в резиденцията на посланика на Съединени американски щати Уилям Хагърти, на който съгласно Белия дом са участвали водещи ръководители на Тойота, Нисан, Хонда, СофтБанк и Ракутен. Тръмп е споделил на тези бизнес водачи, че в никакъв случай не е имало по-подходящо време да се влага в Съединени американски щати и още веднъж се оплака, че политиката на Управлението на федералния запас пречи на американската стопанска система да реализира капацитета си в цялостна степен.

В миг, когато се водят договаряния по двустранно комерсиално съглашение сред Вашингтон и Токио , Тръмп съобщи, че желае в него да се обърне внимание на комерсиалния дисбаланс сред двете страни и да се подсигурява почтеност и взаимност. " Япония от дълги години има предимство, само че това е окей, може би по тази причина толкоз ни харесвате ", сподели шеговито Тръмп.



Вашингтон обмисля да наложи мита на японския авто експорт , който съгласно администрацията на Тръмп е евентуална опасност за националната сигурност. Съединени американски щати водят скъпоструваща комерсиална война с Китай, която поражда напрежения с Япония и Европейския съюз (ЕС), отбелязва Ройтерс.

В неделя Тръмп ще се срещне с японския министър председател Шиндзо Абе , с който ще играят голф, ще участват на шампионат по сумо и ще се срещнат на неофициална вечеря. В понеделник двамата ще обсъдят публично комерсиалните връзки. Очаква се тематика на диалог да бъде също нуклеарната и ракетна стратегия на Северна Корея.-->
 Gulliver/Getty Images
Визитата на Тръмп е значително церемониална. Президентът ще стане първият задграничен водач, признат от новия японски император Нарухито, който се възкачи на престола при започване на месеца. Нарухито и приключилата Харвардския университет императрица Масако ще са домакини на тържествена публична вечеря за семейство Тръмп в понеделник вечерта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР