Президентът Доналд Тръмп предложил да се хвърлят ядрени бомби срещу

...
Президентът Доналд Тръмп предложил да се хвърлят ядрени бомби срещу
Коментари Харесай

Тръмп предложил да се използват ядрени бомби срещу ураганите?

Президентът Доналд Тръмп предложил да се хвърлят нуклеарни бомби против ураганите, преди да са се разразили над Съединените щати, твърди американският информативен уебсайт Аксиос, представен от Франс прес.

Според Аксиос на заседание, отдадено на ураганите, президентът попитал дали е допустимо да се хвърли атомна бомба в окото на урагана, с цел да се предотврати образуването му над водата, предава БТА. Сайтът не оповестява по кое време се е състояло съвещанието.

Предложението на Тръмп не е ново, прецизира уеб сайтът. Първоначално то е било направено през 50-те години от академик, който работел за държавното управление при президента Дуайт Айзенхауер. Оттогава концепцията се появява постоянно още веднъж макар единодушието на учените, че тя не е изпълнима. Американското Управление за океаните и атмосферата поддържа страница, отдадена на този въпрос. " При всеки ураганен сезон се предлага да се употребява нуклеарно оръжие, с цел да се унищожат бурите ", показва ръководството. Ядрено оръжие освен няма да обезсили бурята, само че ветровете бързо ще разнесат радиацията над прилежащите територии. " Излишно е да кажем, че това не е добра концепция ", декларира ръководството.

Според Аксиос Тръмп бил попитал през 2017 година дали държавното управление му би трябвало да бомбардира ураганите, с цел да не ги допусне над сушата, само че тогава не загатнал за нуклеарни бомби.

Белият дом не разяснява обявата на Аксиос, показва Агенция Франс Прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР