Президентът Доналд Тръмп предлага САЩ и Европейския съюз да свалят

...
Президентът Доналд Тръмп предлага САЩ и Европейския съюз да свалят
Коментари Харесай

Тръмп с оферта към Юнкер: Европа и САЩ да свалят всички търговски бариери

Президентът Доналд Тръмп предлага Съединени американски щати и Европейския съюз да смъкват всички търговски бариери между тях.

"САЩ и Европейски Съюз би трябвало да се откажат от всички мита, бариери и дотации. Това най-накрая ще може да се назова Свободен Пазар и Свободна Търговия! Надявам се, че ще го създадат, само че няма ", написа Тръмп в "Туитър " преди срещата си с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер във Вашингтон.

Преговорите се явяват основни, защото Европа си слага за цел да избегне ескалация на комерсиалното напрежение, откакто Доналд Тръмп приготвя наказателни цени върху вноса на коли и авточасти от Европейски Съюз.

Във вторник Тръмп още веднъж употребява обществените мрежи, с цел да разяснява договарянията: "Или всяка страна, която се отнася незаслужено към Съединените щати договаря обективна договорка или ще бъде ударена с цени ".

Американският президент към този момент таксува с спомагателни мита вноса на стомана и алуминий от Европейски Съюз. Освен това той води задълбочаваща се комерсиална война с Китай. По-рано този месец Тръмп наложи 25% цени за вноса на китайски артикули на стойност 34 милиарда $. Подобни наказателни такси ще бъдат наложени на артикули за още 16 милиарда $. Преди дни пък президентът на Съединени американски щати заплаши Пекин, че планува мита за още 200 милиарда $, които следва да влязат в действие през идващия месец.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР