Президентът Доналд Тръмп потвърди в четвъртък, че майсторът по създаване

...
Президентът Доналд Тръмп потвърди в четвъртък, че майсторът по създаване
Коментари Харесай

Тръмп потвърди убийството на бомбаджия №1 на Ал Кайда преди 2 г.

Президентът Доналд Тръмп удостовери в четвъртък, че майсторът по основаване на бомби на „ Ал Кайда “ Ибрахим ал Асири е погубен преди две години при американска антитерористична интервенция в Йемен.

Асири, саудитски жител, бе прочут с това, че направи по този начин наречената бомба долни дрехи, употребена при несполучлив опит да бъде свален американски аероплан на Коледа през 2009 година

" Съединените щати ще продължат да търсят терористи като Ал Асири, до момента в който те престанат да съставляват опасност за нашата велика нация ", съобщи Тръмп в изказване, представен от БГНЕС.

Не беше конкретизирано за какво Тръмп удостоверява гибелта на Ал Асири чак в този момент. Смъртта му в началото бе обявена от американската защита и други източници през август 2018 година, само че това беше първото публично удостоверение за неговата гибел.

В изказването на Тръмп не бяха предоставени детайлности по отношение на интервенцията, при която той е погубен.

Действията на Ал Асири държаха самолетните компании на нокти в продължение на години, като на моменти постановяваха прекъсване на трансатлантическите полети.

При провалилия се атентат по Коледа ден нигериец се опита да взриви експлозиви, скрити в бельото му, при полет на Northwest Airlines от Амстердам до Детройт. Когато взривните субстанции не съумяха да бъдат детонирани вярно, пасажерът, различен пасажер се оправи с 23-годишният Умар Фарук Абдулмуталаб.

Ал Асири също по този начин беше обвързван и провалил се подривен опит, при който през 2012 година на товарни самолети бяха сложени бомби, скрити в касети за принтери.

" Той също по този начин построи взривно устройство, предопределено да бъде употребявано против пътнически аероплан през 2012 година, и устройството, употребявано при опита за ликвидиране на някогашния престолонаследник на Саудитска Арабия ", споделя Тръмп в изказването си. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР