Президентът Доналд Тръмп, подпомаган от своя адвокат Рудолф Джулиани, се

...
Президентът Доналд Тръмп, подпомаган от своя адвокат Рудолф Джулиани, се
Коментари Харесай

Какво точно е искал Тръмп от Украйна?

Президентът Доналд Тръмп, подпомаган от своя юрист Рудолф Джулиани, се е опитвал да открие информация, че Украйна е обвързвана с намесата в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, написа " Ню Йорк Таймс ".

Вестникът показва, че през последните месеци се натрупат сведения за дейностите на Тръмп и Джулиани в Украйна, само че с разгласяването на наличието на телефонния диалог на Тръмп с новия украински президент Володимир Зеленски и сигнала на разобличителя от средите на администрацията са изникнали нови детайлности. Освен документите и диалозите с необятен кръг от хора в Украйна и Съединени американски щати последните разкрития сочат, че Тръмп и Джулиани са водили нещо като " сенчеста външна политика в Украйна ", обвързвана с три избора - тазгодишните президентски избори в Украйна и президентските избори в Съединени американски щати през 2016 и 2020 година, установи " Ню Йорк таймс ".

Въпреки заключенията на разследващите организации на Съединени американски щати и на министерството на правораздаването, че Русия е виновна за намесата в изборите през 2016 година, Тръмп е желал да бъдат открити доказателства, че намесата е обвързвана с Украйна и враждебни към него сили там. Вярвал е даже в " съмнителна тайна доктрина ", че в Киев ще бъдат открити електронните писма на Хилари Клинтън, написа вестникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР