Президентът Доналд Тръмп подписа разпореждане, което облекчава вноса в САЩ

...
Президентът Доналд Тръмп подписа разпореждане, което облекчава вноса в САЩ
Коментари Харесай

САЩ въведедоха облекчения за вноса на алуминий и стомана

Президентът Доналд Тръмп подписа предписание, което облекчава вноса в Съединени американски щати на стомана от Южна Корея и Бразилия на стомана, а за Аржентина мярката визира и алуминия, заяви нощес министерството на търговията, представено от ТАСС.

В официалното съобщение се добавя, че фирмите могат да подават молби за спомагателни квоти, в случай че поради количеството и качеството на пазара бъде усетен дефицит на американска стомана. " Президентът Тръмп още веднъж сподели поддръжката си за американските служащи и бизнеса, защитавайки националните ползи от опасността, която съставлява вноса на стомана и алуминий ", показва в официалното съобщение министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос. Това решение на Тръмп дава на министерството опцията да усилва квотите с изключение на към този момент предоставената опция да се вършат изключения за митата, добавя Рос.

По самодейност на Тръмп през последните няколко месеца Съединени американски щати взеха редица протекционистки ограничения за смяна в салдото на интернационалната търговия в своя изгода. През март Съединени американски щати започнаха да вкарват мита върху вноса на стоманата от 25 на 100 и на алуминия от 10 на 100, предоставяйки на редица страни пролонгация. От 1 юни ограничаващите ограничения влязоха в действие и по отношение на Европейски Съюз, Канада и Мексико, които са най-близките стопански сътрудници на Съединени американски щати, напомня ТАСС.

През юни Съединени американски щати оповестиха, че постановат мита от 25 % на импорт от Китай на стойност 50 милиарда $. На 10 август Тръмп разпореди двойно да се вдигнат митата за стоманата и алуминия, внасяни от Турция, до надлежно 50 % и 20 %.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР