Президентът Доналд Тръмп подписа изпълнителната заповед, ограничаваща американските държавни покупки

...
Президентът Доналд Тръмп подписа изпълнителната заповед, ограничаваща американските държавни покупки
Коментари Харесай

Тръмп ограничава покупките на руски и китайски дронове

Президентът Доналд Тръмп подписа изпълнителната заповед, ограничаваща американските държавни покупки на дронове и съставни елементи за тях, създадени в страни съперници на Съединени американски щати, към които настоящето американско държавно управление причислява Русия, Китай, Иран и Северна Корея, предадоха Ройтерс и ТАСС.
Заповедта изисква от държавните организации да създадат оценка на риска за съществуваща държавна флота от дронове, създадени от или с елементи от цитираните страни. Агенциите би трябвало да очертаят евентуалните стъпки за понижаване на риска, в това число посредством отменяне на контракти за доставка или събаряне на съответните безпилотни апарати от въоръжение.
" Дронове се употребяват от нашите правоохранителни органи и за оказване на помощ при стихийни бедствия. Използването на апарати, създадени от нашите съперници, заплашва националната и икономическата ни сигурност ", се показва в указа.
" Операциите на държавното управление на Съединени американски щати с потребление на дронове засягат събирането и съхранението на поверителна информация. Политиката на Съединени американски щати се състои в това да се предотврати потреблението на средства на данъкоплатците за покупка на апарати, създаващи недопустим риск (за националната сигурност), или на програмно обезпечаване, на жизненоважни електронни съставни елементи на апарати, създадени от задгранични съперници. Политиката се състои в поощряване на потреблението на апарати локално произвеждане ", се споделя още в текста.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР