Президентът Доналд Тръмп отрече твърденията на дългогодишния си адвокат Майкъл

...
Президентът Доналд Тръмп отрече твърденията на дългогодишния си адвокат Майкъл
Коментари Харесай

Съветник на Тръмп: Няма да има среща с Путин преди 2019

Президентът Доналд Тръмп отхвърли изказванията на дългогодишния си юрист Майкъл Коен, че като претендент за поста през 2016 г.  е знаел за срещата на сина си в Тръмп Тауър с юрист, обвързван с Кремъл, който е предложил политическо подпомагане против Хилъри Клинтън. 
В четвъртък вечерта CNN заяви, че Коен е подготвен да свидетелства пред специфичния консултант Робърт Мюлер по какъв начин Тръмп Младши е споделил за срещата на татко си. 

Нека " Фалшивите вести " да не ми губят времето с тъпи въпроси, сподели Тръмп и отсече: НЕ, не знаех за срещата със сина ми. Струва ми се, че някой си измисля истории, с цел да се измъкне от кашата, в която е заплетен. Дори е наел юриста на Бил и Хилари Клинтън. Така Тръмп разяснява настоящото следствие на ФБР за бизнеса на Коен, който включва търговия с недвижими парцели и притежението на голям брой таксиметрови компании.

Интересът на ФБР е ориентиран и към президента, защото изследването обгръща ролята на Коен в разплащанията с дами, за които се твърди, че са имали алъш-вериш с Тръмп. Специалният консултант Робърт Мюлер също изследва работата на Коен в подтекста на евенуталната интервенция на Русия в изборите през 2016 година

В същото време съветникът по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън разгласи, че Тръмп няма да има друга среща с съветския президент Владимир Путин преди 2019 година Отлагането е точно поради настоящото следствие.

" Президентът счита, че идната двустранна среща би трябвало да се състои откакто завърши ловът на вещици ", съобщи Болтън в изказване за медиите в Белия дом.

Тръмп обаче е отворен към концепцията да отиде в Москва, откакто получи публична покана. По-рано в Йоханесбург Путин съобщи, че е поканил Тръмп да посети столицата и че има подготвеност на собствен ред да отлети за Вашингтон за среща с американския президент.

Същевременно Американският министър на защитата Джим Матис съобщи, че преглежда опцията за първи персонален контакт от години сред министрите на защитата на Съединени американски щати и Русия.
" Обмислям среща с моя сътрудник, само че към момента няма решение за това ", сподели Матис пред кореспонденти в Пентагона.
Последният път, когато американски министър на защитата е приказвал с съветския си сътрудник даже единствено по телефона бе през 2015 година, по време на утежняването на руско-американските връзки. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР