Президентът Доналд Тръмп отхвърли твърдението, че обмисля да изпрати 120

...
Президентът Доналд Тръмп отхвърли твърдението, че обмисля да изпрати 120
Коментари Харесай

Тръмп отрече, че ще праща стотици хиляди войници срещу Иран

Президентът Доналд Тръмп отхвърли изказванието, че обмисля да изпрати 120 000 бойци, с цел да се опълчи на Иран, само че не изключи потреблението на " доста повече " бойци в бъдеще . Това предава AFP, представена от БГНЕС.
" Мисля, че това са подправени вести, " сподели Тръмп за публикацията на The New York Times, че Белия дом обмисля проект за изпращане на 120 000 бойци в района като част от затягащата акция против иранското държавно управление.
„ Сега бих ли направил това? Абсолютно. Но ние нямаме проекти за това “, сподели Тръмп пред кореспонденти. „ Надяваме се, че няма да се наложи да го планираме. Ако го създадем, ще изпратим доста повече войски от тези “.
През последните няколко дни Пентагонът изпрати самолетоносач и нуклеарни бомбардировачи в района.
Според изданието, въпросните 120 000 бойци няма да бъдат употребявани за навлизане в Иран, нещо, което съгласно планиращите, ще изисква доста по-голям брой. Но такова голямо разрастване ще бъде противоположно на натиска на Тръмп по време на цялото му президентство за понижаване на американското военно наличие в чужбина и за слагане завършек на несполучливите войни в района.
Въпреки тази позиция, неговото държавно управление поема все по-твърда линия във връзка с Иран, дълготраен зложелател на Съединените щати и неговите основни съдружници Израел и Саудитска Арабия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР