Президентът Доналд Тръмп обяви, че САЩ и Мексико са постигнали

...
Президентът Доналд Тръмп обяви, че САЩ и Мексико са постигнали
Коментари Харесай

Тръмп: САЩ и Мексико постигнаха много добрo търговско споразумение

Президентът Доналд Тръмп разгласи, че Съединени американски щати и Мексико са постигнали доста положително комерсиално съглашение след дълги договаряния по преразглеждане на Северноамериканското съглашение за свободна търговия (НАФТА), съобщи Франс прес.

"Това е огромен ден за търговията. Това е едно в действителност доста положително съглашение за двете ни страни ", съобщи Тръмп в Овалния кабинет.

Тръмп съобщи, че се надява и Канада скоро да се включи в договаряния за ново комерсиално съглашение и добави, че желае новият документ да не се споделя Северноамериканско комерсиално съглашение като досегашното, отбелязва ДПА.
Канада, която е страна по НАФТА, не е взела участие в тази фаза на договарянията, тъй като избра да изчака Съединени американски щати и Мексико да решат различията си.

Мексиканският президент Енрике Пеня Нието прикани канадския министър председател Джъстин Трюдо да подписа тристранно съглашение със Съединени американски щати и Мексико още тази седмица.

"Току-що разговарях с премиера на Канада Джъстин Трюдо за договарянията по НАФТА и за постигнатия сред Мексико и Съединени американски щати прогрес. Казах му какъв брой значимо е връщането му в процеса, с цел да сключим тристранно съглашение още тази седмица ", написа той в Туитър.

Американският непрекъснат търговски представител Робърт Лайтхайзър сподели, че евентуално съглашението ще бъде подписано през ноември. То ще бъде пратено в Конгреса в петък, добави той, съобщи Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР