Президентът Доналд Тръмп обяви, че от 5 юни САЩ прекратяват

...
Президентът Доналд Тръмп обяви, че от 5 юни САЩ прекратяват
Коментари Харесай

Тръмп прекратява на 5 юни търговските привилегии за Индия

Президентът Доналд Тръмп разгласи, че от 5 юни Съединени американски щати приключват преференциалното си комерсиално отношение към Индия, съобщи Ройтерс. " Прецених, че Индия не е подсигурила на Съединени американски щати, че ще дава обективен и допустим достъп до пазарите си ", съобщи Тръмп.

Той беше оповестил още през март решението си да извади Делхи от Общата система за преференции на Съединени американски щати, а датата 5 юни последва приключването на 60-дневния осведомителен период, предава Българска телеграфна агенция.

Индия е най-облагодетелстваната страна от Общата система за преференции, която разрешава преференциален безмитен импорт от азиатската страна в размер на до 5,6 милиарда $.

Индийски представители загатнаха за опция да бъдат въведени по-високи мита върху вноса на над 20 артикули от Съединени американски щати, в случай че Тръмп изключи Делхи от системата.

На 3 май 24 членове на американския Конгрес изпратиха писмо до държавното управление на Съединени американски щати, в което го приканиха да не отстранява достъпа на Индия до Общата система за преференции.

Индийското държавно управление съобщи, че ще продължи да се стреми да построява мощни стопански връзки със Съединени американски щати макар решението на американския президент, съобщи Ройтерс.

Индийското държавно управление реагира относително меко на решението на Съединени американски щати, като изрази страдание, че опитите му да отговори на забележителните американски претенции не са били признати от американска страна.

" Индия, сходно на Съединени американски щати и другите страни, постоянно ще поддържа националните си ползи по тези въпроси ", сподели държавното управление.

Според него Индия преглежда въпроса като част от своите стопански връзки със Съединени американски щати и " ще продължи да гради върху мощните си връзки със Съединени американски щати - както стопански, по този начин и на междучовешко равнище ".

" Уверени сме, че двете страни ще продължат интензивно да работят дружно за по-нататъшно разширение на тези връзки по взаимно преференциален метод ", съобщи държавното управление. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР