Президентът Доналд Тръмп обвини своя предшественик Барак Обама, че е

...
Президентът Доналд Тръмп обвини своя предшественик Барак Обама, че е
Коментари Харесай

Вечерни новини: 25 юни

Президентът Доналд Тръмп упрекна своя предходник Барак Обама, че е бездействал в обстановката с съветската интервенция в изборите в Съединени американски щати, в обществената мрежа " Туитър ". Изявленията му бяха направени след следствие на Washington post, в което се твърди, че Владимир Путин е непосредствено забъркан в хакерските атаки против изборите в Съединени американски щати в помощ на Тръмп. Самият Путин неведнъж отхвърли тези изказвания. В публикацията също се споделя, че Обама е бил осведомен с информацията при започване на август 2016 година, само че е подхванал много лимитирани ограничения, разяснява изданието. Бившият шеф на кабинета на Обама - Денис Макдона, оправдава президента с това, че откакто през септември персонално предизвестил Путин, Русия е прекратила хакерската си интензивност.

Още по тематиката
12 удостоверения отпадат от септември; Правителството трансферира държавна благосъстоятелност на Столична община за парк в " Младост 3 " ; Изслушването на българската кандидатура за еврокомисар мина лесно; Италиански Военновъздушни сили ще извършват взаимен полисинг с българските си колеги; КФН позволи на ЗД " Съгласие " да придобие " Токуда Здравно обезпечаване "

Протестът на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще бъде на 5 юли; Лидерът на " Атака " Волен Сидеров е внесъл две кандидатури за членове на ВСС; Специализираният съд не съумя да даде ход на делото за атентата на летище Сарафово; SpaceX отсрочи изстрелването на първия български геостационарен информационен сателит; " Булгартабак холдинг " може да си смени името; " Софарма " с още една стъпка към регистрацията на " Табекс " в САЩ; Между частните пенсионни фондове са трансферирани 129 млн. лева

111
млн. евро утвърди Европейска комисия за три български плана в региона на превоза по механизма " Свързана Европа ". Това са жп възелът на Пловдив, модернизацията на автомагистралата София - Калотина и за сектора по така наречен East Med кулоар сред София и пристанището в Бургас. Най-голяма е сумата за първия план - 87.9 млн. евро, а 20.5 млн. евро е сумата за втория.Синдикалната федерация на Министерство на вътрешните работи привиква служителите на реда на народен митинг. Той ще се организира на 5 юли от 11 часа пред " Александър Невски ", реши управлението на СФСМВР на съвещание в неделя. Към митинга може да се причислят и другите полицейски синдикати. Председателят на синдиката Валентин Попов предизвести, че от януари следващата година, когато България поема председателството на Европейски Съюз, митингите ще станат ежедневни, в случай че настояванията им не бъдат задоволени. Полицаите упорстват за нарастване на възнагражденията и нови униформи, каквито не са имали от години.

Създаването на така наречен ботнетове, т.е. определяне на надзор от разстояние върху забележителен брой компютри посредством заразяването им със злотворен програмен продукт след целенасочени хакерски атаки, да е закононарушение, планува план за изменение на Наказателния кодекс. Той е оповестен в портала за съвещания за публично разискване. Повечето промени в плана са ориентирани към битка с тероризма и другите способи за неговото финансиране, както и осъвременяване на уредбата за компютърни закононарушения. В края на предходната година законопроектът беше утвърден и импортиран за приемане в 43-ото Народно заседание, само че заради предварителното преустановяване на активността му той не беше обсъждан.

Министерството на правораздаването е оповестило едномесечна социална консултация по бъдещия план за нов антикорупционен закон. В новия, трети подред в границите на две години, план се планува основаването на нов обединен самостоятелен орган, който да сплотява функционалностите на съществуващи обществени органи и звена, с главната роля да прави действителни инспекции на декларациите за имущество и ползи, да реализира производства за определяне на спор на ползи и да прави отнемането на нелегално добито имущество. Той ще се назовава Комисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество. Бъдещата комисия ще стъпи въз основата на в този момент настоящата комисия за конфискация, като към нея ще се влеят комисията за спор на ползи, БОРКОР и съответното звено от Сметната палата.

Българска социалистическа партия ще внесе в Народното събрание предложение за промени в Изборния кодекс за въвеждането на смесена изборна система, реши пленумът на партията. Тя планува 120 народни представители да се избират мажоритарно, а останалите 120 - от пропорционална листа. Българска социалистическа партия предлага запазването на минималната квота за район от четирима депутати за Народно заседание и шестима за Велико национално заседание. Един претендент на дадена партия може да взе участие и в двете листи, само че единствено в рамките на един многомандатен изборен регион. Независим претендент, повдигнат от предприемчив комитет, може да взе участие единствено в една листа за мажоритарен избор. Предложенията плануват разделянето на 31 многомандатни региона на подрайони за мажоритарен избор. Във всеки многомандатен избирателен регион имa еднакъв брой пропорционални и мажоритарни мандати.

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска имунитета на трима депутати от " Воля ", измежду които е и водачът на партията Веселин Марешки. Другите са Кръстина Таскова и Пламен Христов и те към този момент се отхвърлиха от имунитета си в петък. Варненската Окръжна прокуратура ги проверява от края на 2014 година, като ги упреква в изнудване. Според обвиняването в интервала от есента на 2012 година до края на 2015 година Марешки е заплашил седем притежатели на аптеки с увреждане на имуществото им. Целта му била да ги принуди да трансферират дружествени дялове от ръководените от тях търговски сдружения на негови компании. Ако те не били съгласни, той желал да прекратят комерсиалната си активност. В някои случаи задачата му е била да принуди притежателите на аптеки да се задължат да купуват при неизгодни условия медикаменти от неговия склад.

Вицепрезидентът Илияна Йотова се разгласи за отдръпване на Бетина Жотева от Съвета за електронни медии (СЕМ) поради абсурда с отправените против публицист закани. В президентството не са проверявали дали е допустимо да отдръпват Жотева, която е член на регулатора от квотата на президента, и с кого да я заменят. Разговори по тематиката предстоят, разгласи Йотова в изявление за bTV. Като неприемливо дефинираха държанието на Жотева и от Асоциацията на европейските публицисти и от Българска социалистическа партия, като в четвъртък я приканиха да осмисли оставането си в регулатора.

Българска социалистическа партия ще прави партийна телевизия. Очаква се тя да проработи през октомври. Това съобщи водачът на левицата Корнелия Нинова. " Едно е ясно - няма да е в ЦУМ ", разяснява Нинова. Преди години оттова излъчваше малкия екран на Георги Гергов, който след абсурда за срещата в кабинета му на основния прокурор Сотир Цацаров и предприемача Сашо Дончев, известна като " ЦУМ-гейт ", бе заставен да напусне управлението на левицата. Новината за телевизия се появи при разискването за чинията на Бузлуджа, която Българска социалистическа партия през седмицата искаше от страната. Българска социалистическа партия се съгласи страната да ѝ даде за прилагане монумента за период от 10 години.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР