Президентът Доналд Тръмп, който докато беше само бизнесмен-милиардер презираше отпуските,

...
Президентът Доналд Тръмп, който докато беше само бизнесмен-милиардер презираше отпуските,
Коментари Харесай

Милиардерът Тръмп, който презира отпуските, излиза в дълга голф ваканция

Президентът Доналд Тръмп, който до момента в който беше единствено бизнесмен-милиардер презираше отпуските, в този момент излиза в дълга голф почивка. Тръмп ще се отдадена цели 17 дни отмора, която е първата за него, откогато е встъпил в служба. Той ще отмаря в частния си голф клуб в щата Ню Джърси, съобщи Асощийдет прес.

Междувременно се разбра, че пред членове на своя клуб в Ню Джърси Тръмп е нарекъл Баелия дом " същинска дупка " и че затова се налагало да прекарва огромна част от времето си отвън Вашингтон.

Отпускът на президента може би частично е по нужда. Всички, които работят в Западното крило на Белия дом, както и жителят на Овалния кабинет, ще би трябвало да го опразнят до края на седмицата, с цел да може държавното управление да подмени отоплителните и климатичните системи.

Необходими са и поправки по стъпалата на Южния портик. В листата на плануваните поправки са още боядисване, замяна на килими и пердета и ремонт на тавана на пресслужбата поради течове.

Очаква се работите да се правят непрекъснато през идващите седмици, с цел да приключат до 21 август.

Белият дом не гледаше благосклонно на проектите на президента за почивка през август. Причината е, че Конгресът би трябвало да работи, до момента в който не одобри законодателството за здравното обезпечаване.

Тръмп е прочут с презрението си към отпуските. " Не вземайте отпуск. Какъв е смисълът? Ако не сте удовлетворени от работата си, вие сте на неправилното работно място ", написа Тръмп в книгата си от 2004 година " Тръмп: Мисли като милиардер ". В изявление през същата година той споделя пред Лари Кинг: " Повечето от познатите ми, които имат триумф, в действителност не излизат в отпуски. Техният бизнес е техният отпуск. Аз излизам рядко. Вие знаете това ".

От Асошиейтед прес обаче са преброили, че откогато е на поста си, президентът е прекарал 13 от 28-те уикенда отвън Белия дом.

Преди време той остро подлагаше на критика Барак Обама, че постоянно играе голф, като съобщи, че той " не би имал време за голф, в случай че стане президент ". " Но играе голф постоянно, когато е в своите клубове ", отбелязва АП.

При пътуванията си президентът е съпроводен от нещо като " мини Бял дом ", формиран от съветници, други помощници и защита.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР