Президентът Доналд Тръмп каза, че близо 1000-та американски военни, на

...
Президентът Доналд Тръмп каза, че близо 1000-та американски военни, на
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на Турция заради военната операция в Сирия

Президентът Доналд Тръмп сподели, че близо 1000-та американски военни, на които е наредил да се изтеглят от Сирия, ще останат в Близкия изток, с цел да предотвратят нова опасност от Ислямска страна, съобщи Асошиейтед прес.

В декларацията, с която нощес разгласи налагането на стопански наказания на Турция, президентът посочи, че всички американски военни ще изоставен Сирия, ще се предислоцират и ще останат в региона. Мисията им е да следят обстановката и да предотвратят повтаряне на 2014 година, когато бойци на ИД, организирали се в бойна мощ в Сирия, минаха и в прилежащ Ирак и превзеха иракските северни и западни региони, зоамя АП.

 Тръмп разгласи, че в отговор на турската инвазия в Сирия приключва комерсиалните договаряния с Турция и покачва с 50 % митата над вноса на турска стомана.

Тръмп удостовери, че дребен брой американски военни ще останат в база в южна Сирия. Президентът, който не е огромен ценител на историята, изненадващо загатна в серия от туитове и Наполеон Бонапарт, отбелязва Франс прес.

" След като победихме стопроцентово халифата на Ислямска страна, изтеглих множеството наши военни от Сирия. Казах на моите генерали: за какво да се бием за Сирия и Асад, с цел да пазиме територията на нашия зложелател? Който желае да оказва помощ на Сирия да пази кюрдите, за мен няма проблем - без значение дали е Русия, Китай или Наполеон Бонапарт. Надявам се всички да се оправят добре, ние сме на 7000 благи! "

Откакто разгласи преди осем дни изтеглянето на американските войски от сирийско-турската граница, което отвори пътя на турската военна намеса, президентът републиканец прави спорни изказвания, които пораждат доста въпроси за американската тактика в тази част на света, прибавя Агенция Франс Прес.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР