Президентът Доналд Тръмп изненадващо обяви, че забранява за 30 дни

...
Президентът Доналд Тръмп изненадващо обяви, че забранява за 30 дни
Коментари Харесай

Тръмп забрани влизането в САЩ "от Европа" за 30 дни

Президентът Доналд Тръмп изненадващо разгласи, че не разрешава за 30 дни влизането в Съединени американски щати на всички чужденци от Европа, с цел да отбрани страната от епидемията от коронаирус. По думите му се прави изключение за Англия, а Европейският съюз " се провали в предприемането на същите защитни ограничения " като Съединени американски щати.

Освен това се замразява допускането на " голям размер от търговски артикули и товари " от Европа в Съединени американски щати, добави той. Тръмп му разгласи и отпущането на милиарди долари за дребния бизнес и прикани Конгреса да утвърди данъчни облекчения в опит да понижи вредите за стопанската система.

Думите му сътвориха комплициране какво тъкмо има поради президентът под " Европа ". Но малко по-късно вътрешното министерство разгласява известие за наличието на така наречен президентска разгласа.

В нея се разяснява, че мярката визира всички, които не са американски жители и техните най-близки, тези с право на непрекъснато престояване и избрана особено разказана категория, които 14 дни преди да се появят на границата на Съединени американски щати са били в страните от Шенгенската зона.

След това категорично се изброяват тези 26 страни, измежду които не са България, Румъния, Хърватия и Кипър. Това би трябвало да значи, че ограничаването не работи за български жители, стига през последните две седмици да не са били в някой от шенгенските страни. Едно малко прескачане до Гърция или директно прекосяване на българин през шенгенската зона - в нея са и страни отвън Европейски Съюз като Швейцария и Исландия - значи, че попада под възбраната.

В речта си от Овалния кабинет в Белия дом президентът разгласи, че мярката влиза в действие от среднощ в петък.

Секретарят по вътрешна сигурност Чад Уолф посочи по-късно, че в идващите 48 часа ще преприеме ограничения, с които американските жители, посещавали Шенген, да влизат в страната единствено през избрани летища, на които ще бъдат въведени подсилени ограничения за надзор.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (355)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР