Президентът Доналд Тръмп е уверен и готов да продължи с

...
Президентът Доналд Тръмп е уверен и готов да продължи с
Коментари Харесай

Тръмп преодоля импийчмънта и сега е готов за битката за втори мандат

Президентът Доналд Тръмп е убеден и подготвен да продължи с акцията за преизбирането си. Започнатият от демократите развой по импийчмънт, който Тръмп дефинира като нелегитимен, завърши нощес в следения от републиканците Сенат.

Тръмп възнамерява да приказва през днешния ден по този въпрос в Белия дом. Източник, непосредствен до президента, разказа обръщението на президента като " тирада по случай оправдаването ", която комбинира милосърдие с звук в жанр " нали ви споделих ". След това, споделят съветници, Тръмп ще продължи да преследва пламенно своите политически и управнически цели, потапяйки се напълно в акцията за преизбирането си и в опити да извърши обещанията, които е дал на последователите си и на електората.

" Президентът е щастлив, че може да остави в предишното този най-скорошен епизод на срамно държание на демократите и няма самообладание да продължи работата си в интерес на американския народ през тази година и по-късно ", съобщи Белият дом в изказване след оневиняването на Тръмп.

Тръмп бе оправдан, откакто съвсем всички сенатори гласоподаваха по партийни пристрастия по двете обвинявания за импийчмънт, утвърдени от следената от демократите Камара на представителите. Долната камара на Конгреса го упрекна в корист с власт за извършения от него напън върху Украйна да проверява Джо Байдън, кандидат за кандидат-президентската номинация на демократите и евентуален противник на Тръмп на изборите на 3 ноември, и във възпрепятстване на опита на Конгреса да проверява случая.

Тръмп обаче не излиза незасегнат от процеса. Както посочи председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, импийчмънтът ще бъде част от неговото завещание, а гласът на сенатора републиканец Мит Ромни против Тръмп по обвиняването за корист с власт лиши президента от опцията да отхвърля процеса като напълно политическо начинание.

Представители на Републиканската партия обаче обявиха, че по време на процеса по импийчмънт за акцията на Тръмп са събрани рекордно доста средства - единствено през последните три месеца на предходната година за акцията са дадени 155 милиона $, събрани от последователите на Тръмп, които са както въодушевени, по този начин и ядосани.

" Пълно оневиняване "

Въпреки че ожесточената борба за импийчмънт сигурно ще бъде фактор, който гласоподавателите ще вземат поради, когато решат дали да преизберат Тръмп през ноември, хора от акцията му настояват, че президентът е победил.

" Оправдаването значи цялостно оневиняване. Решението на демократите да стартират процеса по импийчмънт ще бъде запомнено като най-погрешното решение в американската история ", сподели Тим Мъртоу, началник на връзките с обществеността на акцията на Тръмп.

В израз на убеденост, минути откакто сенаторите го оневиниха, Тръмп разгласява в Туитър видеоклип, на който е показано, че той ще се кандидатира на още доста избори надалеч напред в бъдещето - намек, че желае да е президент през идващите десетилетия.

Американските президенти по конституция имат право единствено на два мандата. Срещу Тръмп по време на процеса по импийчмънт в Сената бяха отправени обвинявания, че работи като автократ и монарх.

Тръмп разгласява няколко часа по-късно различен видеозапис, на който Ромни е избран като " тайния коз на демократите " и на който се изяснява, че сенаторът се е опитал " да проникне " в държавното управление, когато Тръмп е обмислял дали да го назначи за държавен секретар.

По време на траялия седмици развой Тръмп се усещаше ту окуражен, ту наскърбен. Съветници обявиха, че той се е оплаквал, че комерсиалното му съглашение с Мексико и Канада не е получило медийното отразяване, което заслужава, защото фокусът е бил върху процеса по импийчмънт.

След като преодоля опасността да бъде отхвърлен от служба, Тръмп се чака да акцентира мощното положение на стопанската система и да подлага на критика демократите за напъните им да го смъкват от власт, поради упованията на неговите поддръжници демократите да продължат да го проверяват.

" Мисля, че президентът Тръмп и всички негови съдружници си дават ясна сметка, че демократите ще продължат с нападките от самото начало до изборите през ноември ", съобщи Джейсън Милър, консултант от акцията през 2016 година

Тръмп възнамерява да взе участие в протест в Ню Хемпшър идната седмица, като през идните месеци се чака сходни прояви да се провеждат по-често. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР