„Президентът Доналд Тръмп е морално неспособен да ръководи Съединените щати.

...
„Президентът Доналд Тръмп е морално неспособен да ръководи Съединените щати.
Коментари Харесай

Бившият шеф на ФБР: Тръмп е морално неспособен за президент

„ Президентът Доналд Тръмп е морално некадърен да управлява Съединените щати. Възможно е Русия да има компрометиращи материали против него и в дейностите му има известни признаци за възпрепятстване на правосъдието”.

Това съобщи някогашният шеф на ФБР Джеймс Коми в изявление за телевизия Ей Би Си. Той беше уволнен от Тръмп през май 2017 година

"Не имам вяра на тези истории, съгласно които той страдал от умствена непълнота или че бил в първия етап на деменцията. Не считам, че той е медицински неприспособим ", съобщи Коми.

Той е уверен, че е бил уволнен поради следствието за хипотетична съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

.@GStephanopoulos: “Is Donald Trump unfit to be president?”
@Comey: “Yes, but not in the way I often hear people talk about it...I don't think he's medically unfit to be president. I think he's morally unfit to be president.” https://t.co/nzGYlTmLXf #Comey pic.twitter.com/4eag9flFZ2
— ABC News (@ABC) April 16, 2018
Интервюто беше във връзка публикуването на новата книга на Коми "Висша преданост ", в която показва своята версия за събитията към уволнението си, следствието на хипотетичната съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати и имейлите на Хилари Клинтън. В нея Коми съпоставя Тръмп с дон на мафията и декларира, че методът, по който управлява страната, се базира на егото му и на персонална преданост.

Няколко часа преди изявлението да бъде излъчено Тръмп насочи остри обвинявания против Коми в Тwitter, наричайки го "непостоянен ", "определено най-лошият шеф на ФБР в историята " и съобщи, че би трябвало да бъде в пандиза за предаване на класифицирана информация и за неистини пред Конгреса.

Slippery James Comey, a man who always ends up badly and out of whack (he is not smart!), will go down as the WORST FBI Director in history, by far!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 15, 2018
„ Няма отговори на основните въпроси в книгата на Коми, която получи неприятни рецензии. Сред тях са: по какъв начин той е пускал да изтича секретна информация (за това – затвор), за какво е лъгал членове на Конгреса (затвор), за какво Националният комитет на Демократическата партия отхвърли да съобщи сървъра си на чиновниците на ФБР (защо ФБР не го иззеха) “, написа Тръмп в Туитър.

До уволнението си през май предходната година Коми водеше следствието за възможни връзки сред Русия и предизборния екип на Тръмп. Бившият шеф на ФБР дефинира като стъписваща концепцията, че Русия може да има компрометираща информация за американски президент, само че добави, че в тази ситуация с Тръмп не може да изключи тази опция.

По думите на Коми президентът на Съединени американски щати "трябва да вдъхва почит и да изповядва полезностите, които са в сърцето на нашата страна ".

"Най-важната е истината, а този президент не е кадърен да го направи " , акцентира някогашният началник на ФБР. Освен това Коми съобщи, че съгласно него Тръмп се отнася към дамите като към "парчета месо ".

Уволненият шеф на ФБР: Имаше съветска интервенция

Тръмп сподели на Коми да мълчи, тъй като има "записи "; заплаши и с медийно затъмнение

Джеймс Коми за уволнението му: Знаех си, че може

Бившият началник на ФБР прави неласкави характерности на Тръмп в книгата си. Коми назовава Тръмп човек, който „ не е обвързван с истината “, а неговият жанр на управление дефинира като „ подбуден от нарцисизъм “. Коми съпоставя Тръмп с необут на мафията, като показва, че той изисква от подчинените си лоялност.

„ Никога не съм претендирал от Коми уверения в персонална лоялност “, написа още Тръмп в Туитър. „ Аз дори едвам се познавам с това момче, това е още една от неговите неистини. Този сръчен Коми ще остане в историята като най-лошия шеф на ФБР “, продължава Тръмп и назовава книгата на Коми небивалица.

OPINION: James @Comey's ABC interview sidesteps his shocking decision to break every rule and leak to the press https://t.co/pvbga7Z9rN
— Fox News (@FoxNews) April 16, 2018
Президентът още веднъж укорява някогашния началник на ФБР за това по какъв начин подчиненото му ведомство е разследвало делото за потреблението на частен сървър от някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън за служебна преписка. През май предходната година Тръмп смъкна Коми от поста му, тъй като не бил задоволен от работата му.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР