Президентът Джо Байдън заяви, че според него трябва да има

...
Президентът Джо Байдън заяви, че според него трябва да има
Коментари Харесай

Байдън призова за хуманитарна пауза във войната между Израел и Хамас

Президентът Джо Байдън съобщи, че съгласно него би трябвало да има филантропична " пауза " във войната сред Израел и " Хамас ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че се нуждаем от пауза ", сподели Байдън. " Пауза значи да се даде време за извеждане на пандизчиите ", сподели 80-годишният демократ. Белият дом по-късно посочи, че под " пандизчии " президентът е имал поради заложниците, държани от ислямисткото придвижване, означи Франс прес

Призивът беше едвам доловимо отклоняване за Байдън и високопоставените сътрудници на Белия дом, които от самото начало на близкоизточната рецесия твърдо заявяваха, че няма да диктуват по какъв начин израелците да организират военните си интервенции в отговор на нападението на " Хамас " от 7 октомври.

Но президентът е изправен пред засилващ се напън от страна на правозащитни групи, други международни водачи и даже демократични членове на личната му Демократическа партия, които настояват, че израелските бомбардировки в Газа са групово наказване и че е време за преустановяване на огъня. С изявлението си Байдън оказа напън върху израелския министър-председател Бенямин Нетаняху да даде на палестинците най-малко къса пролонгация от неспирната военна интервенция, вследствие на която починаха хиляди хора, а палестинският анклав изпадна в филантропична рецесия, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР