Президентът Джо Байдън заяви, че САЩ ще направят всичко необходимо,

...
Президентът Джо Байдън заяви, че САЩ ще направят всичко необходимо,
Коментари Харесай

Байдън уверява, че банковата система на САЩ е безопасна

Президентът Джо Байдън съобщи, че Съединени американски щати ще създадат всичко належащо, с цел да укрепят банковата система, откакто поредност от банкови банкрути провокираха опасения по отношение на финансовата непоклатимост, осведоми БиБиСи.

Той направи коментар, откакто държавното управление разгласи, че ще подсигурява всички депозити в Silicon Valley Bank и Signature Bank. Той се пробва да предотврати отдръпването от банките, откакто SVB се срина на фона на прилив на тегления от клиенти.

Американците би трябвало да бъдат сигурни, че нашата банкова система е безвредна, уточни Байдън. По думите му хората и компаниите, които имат пари, подадени в SVB, ще имат достъп до тях от понеделник. Данъкоплатците няма да понесат никакви загуби от този ход, който ще бъде финансиран от таксите, които регулаторите начисляват на банките. Ръководителите на банките ще бъдат уволнени, добави той.

Байдън направи коментар за  16-ата най-голяма банка в Съединени американски щати. Всеки американец би трябвало да се усеща убеден, че депозитите му ще бъдат там, в случай че и когато има потребност от тях. Позволете ми също да ви уверя, че няма да спрем дотук. Ще създадем каквото е належащо, уточни президента.

SVB, която се специализира в кредитиране на софтуерни компании, беше затворена от регулаторите, които конфискуваха нейните активи в петък. Това беше най-големият банкрут на американска банка след финансовата рецесия през 2008 година

Това се случи, откакто SVB се бореше да събере пари, с цел да покрие загуба от продажбата на активи, наранени от по-високите лихвени проценти. Мълвата за проблемите накара клиентите да се надпреварват да теглят средства, което докара до рецесия с паричните средства.
 Фед влага 25 милиарда $ след банкрута на SVB, с цел да избегне суматоха в банковия бранш
Фед влага 25 милиарда $ след банкрута на SVB, с цел да избегне суматоха в банковия бранш

Американската централна банка подсигурява, че всички клиенти на Silicon Valley Bank ще могат да намерят своите средства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР