Президентът Джо Байдън в понеделник се опита да посредничи в

...
Президентът Джо Байдън в понеделник се опита да посредничи в
Коментари Харесай

САЩ са заплашени от мащабни стачки

Президентът Джо Байдън в понеделник се опита да посредничи в трудов спор, заплашващ да сковава железопътната мрежа на Съединени американски щати със стачки, които ще навредят и на националната стопанска система, заяви Белият дом, съобщи БГНЕС.

„ Президентът и членовете на кабинета се свързаха през днешния ден както със синдикатите, по този начин и с участващите компании, с цел да се опитат да предотвратят стачка “, сподели представител на администрацията пред Агенция Франс Прес, поискал анонимност.

16 септември е крайният период за профсъюзите и железопътните компании в Съединени американски щати да реализират групов трудов контракт. От 12-те синдиката, представляващи разнообразни служащи, два към момента не са сключили такива контракти и техните членове може да стачкуват.

Асоциацията на американските железници предизвести за внезапен стопански спад при положение на стачка.

Ще има и политически удар за демократите преди сложните междинни избори през ноември, в които гласоподавателите към този момент са обезпокоени от инфлацията в стопанската система след пандемията, където проблемите с веригата за доставки са непрекъснат камшик.

Министерството на труда посочи в изказване, че „ страните не престават да договарят “. Министърът на труда Марти Уолш „ се ангажира да убеди страните за реализиране на решение, което да предотврати парализирането на нашата железопътна система. Последваха десетки позвънявания от кабинета на президента и висши чиновници на администрацията “, се споделя в изказването на ведомството.

„ Вече виждаме някои последствия от дейностите на железниците, това още веднъж демонстрира, че прекъсването на нашата товарна железопътна система е недопустимо за нашата стопанска система и за американския народ и всички страни би трябвало да работят, с цел да избегнат това “, гласи мнението на министерството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР