Президентът Джо Байдън ще приеме в сряда украинския си колега

...
Президентът Джо Байдън ще приеме в сряда украинския си колега
Коментари Харесай

Джо Байдън посреща Зеленски в Белия дом

Президентът Джо Байдън ще одобри в сряда украинския си сътрудник Володимир Зеленски в Белия дом в сряда в символ на взаимност сред двете страни съгласно публично изказване на резиденцията на президента на Съединени американски щати.

Събитието ще се случи два дни след нарочената първична дата, а аргументите са нуждата от ответна реакция на урагана Айда и изтеглянето на американските сили от Афганистан, съобщи „ Ройтерс “.

„ Това посещаване ще удостовери непоколебимата поддръжка на Съединени американски щати за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в изискванията на продължаващата експанзия на Русия “, се споделя в изказването.

Киев и Москва са в несъгласие, откогато Русия анексира полуостров Крим през 2014 година и поддържа сепаратистите в спор в източния регион на Донбас в Украйна, където съгласно Украйна са починали 14 000 души.

Лидерите ще обсъдят и енергийната сигурност, както и „ поддръжката на Белия дом за напъните на президента Зеленски да се оправи с корупцията и да приложи стратегия за промени, учредени на нашите общи демократични полезности “, показват още от Белия дом.

Срещата се случва, откакто администрацията на Байдън разгласи договорка с Германия предишния месец, с която се цели отчасти облекчение на украинските опасения, свързани със строителството на газопровода „ Северен поток 2 “ под Балтийско море за превозване на газ от съветския арктически район до Германия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР