Президентът Джо Байдън призова за съдебен процес за военни престъпления

...
Президентът Джо Байдън призова за съдебен процес за военни престъпления
Коментари Харесай

Байдън: Путин трябва да бъде съден за военни престъпления за убийствата в Буча

Президентът Джо Байдън прикани за правосъден развой за военни закононарушения против съветския президент Владимир Путин и ще желае повече наказания след докладвани зверства в Украйна, оповестяват АП и СиЕнБиСи.

" Видяхте какво се случи в Буча ", сподели Байдън. Той добави, че Путин " е военнопрестъпник ".

Коментарите на Байдън пред кореспонденти пристигнаха, откакто украинският президент Володимир, един от градовете към Киев, където украинските управляващи споделят, че са. Зеленски назова съветските дейности " геноцид " и прикани Запада да приложи по-строги наказания против Русия.

Байдън обаче не назова дейностите геноцид .
 И Русия, и Украйна желаят Съветът за сигурност да разиска Буча
И Русия, и Украйна желаят Съветът за сигурност да разиска Буча

Според Москва, става въпрос за чудовищна провокация на украинските радикали

Телата на 410 цивилни са извадени от градовете в региона на Киев, които неотдавна бяха освободени от съветските сили, сподели основният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова. Журналисти на " Асошиейтед прес " видяха телата на минимум 21 души на разнообразни места към Буча, северозападно от столицата.

" Трябва да продължим да предоставяме на Украйна оръжията, от които се нуждае , с цел да продължи борбата. И ние би трябвало да съберем всички детайлности, с цел да може да проведем развой за военни закононарушения ", сподели Байдън.

Байдън дефинира Путин като " жесток ". " Това, което се случва в Буча, е възмутително и всички го виждат ", добави Байдън.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен , туитира в понеделник, че Европейският съюз ще изпрати следователи в Украйна , с цел да оказват помощ на локалния основен прокурор да " документира военните закононарушения.

Кметът на Буча разяснява, че към 300 поданици на града са убити по времето, когато бойци от Чечения са направлявали региона.

Русия отхвърли обвиняванията, че нейни войски са убивали цивилни в Буча.

 Антонио Гутериш желае без значение следствие на убийствата на цивилни в Буча
Антонио Гутериш желае без значение следствие на убийствата на цивилни в Буча

Според него това би трябвало да докара до " търсене на отговорност "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР