Президентът Джо Байдън планира да спази крайния срок 31 август

...
Президентът Джо Байдън планира да спази крайния срок 31 август
Коментари Харесай

Байдън стои зад решението си американските войски да напуснат Афганистан до 31 август |

Президентът Джо Байдън възнамерява да съблюдава крайния период 31 август за дефинитивно овакантяване на американските войски от Афганистан, съобщи чиновник на администрацията на президента.

По-рано Байдън и други водачи на Г-7 участваха в онлайн среща, с цел да обсъдят обстановката в Афганистан, като някои водачи упорстваха той да задържи американските войски в страната след след крайния период, с цел да улеснят настоящите старания за евакуация.

„ Ще помоля нашите другари и съдружници да застанат до афганистанския народ и да засилят поддръжката за бежанците и филантропичната помощ “, съобщи английският министър председател Борис Джонсън преди виртуалната среща.

На конфиденциален брифинг с висши чиновници по националната сигурност представители и на двете партии настояха за удължение на периода, с цел да може американските военни да изтеглят американци и уязвими афганистанци.

Членовете на Народното събрание се срещнаха с министъра на защитата Лойд Остин, държавният секретар Тони Блинкен и други висши представители, по същото време, когато Байдън реши да се придържа към крайния период от 31 август за евакуиране на американските войски от Афганистан.

Десетки хиляди западни жители и афганистанци, които подкрепяха напъните на Съединени американски щати, се насочиха към интернационалното летище Хамид Карзай в последните дни с вярата да се качат в сигурност на изходящите полети.

Белият дом заяви рано във вторник, че през последните 24 часа са евакуирани още 21 600 души, само че хиляди, които желаят да изоставен, остават в Афганистан.

На въпрос за крайния период за 31 август по-рано през днешния ден, представителят на талибаните Забиула Муджахид сподели, че те не поддържат разрешаването на афганистанци да изоставен страната. Той съобщи, че талибаните няма да одобряват удължение на периода за евакуация, а посланието му е всички американски жители да изоставен до края на месеца. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР