Президентът Джо Байдън пътува за Полша, за да се срещне

...
Президентът Джо Байдън пътува за Полша, за да се срещне
Коментари Харесай

Байдън в Полша за среща със съюзниците

Президентът Джо Байдън пътува за Полша, с цел да се срещне със съдружници и да ги увери в уговорката на Съединени американски щати към района, защото се навършва една година от смъртоносната инвазия на Русия в Украйна. Визитата ще продължи до 22 февруари, заяви представител на Белия дом.
Знаем, че идващите седмици и месеци ще бъдат сложни и сериозни, изключително за украинските въоръжени сили. И Съединените щати ще продължат да ги поддържат. Нямаше ли да е отлично, в случай че на президента не се постановяваше да пътува към отбелязването на една година война, която в никакъв случай не е трябвало да стартира? За страдание, в този момент сме там.
Джон Кърби, представител на Съвета за национална сигурност на Белия дом

Подчертавайки поддръжката си за Украйна, Байдън предложения за втора поредна година посланика на Украйна в Съединените щати като един от специфичните си посетители на неотдавнашната си тирада за положението на Съюза. Но даде обещание твърда поддръжка за нападнатата страна.
Нахлуването на Путин беше тестване от цяла безкрайност. Изпитание за Америка. Изпитание за света. Ще бъдем с вас толкоз дълго, колкото е належащо.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

Байдън акцентира уговорката си към Украйна както в  международнен, по този начин и във вътрешен проект, само че това слага на тестване търпението на мощно разделения Конгрес. Противопоставянето е във връзка с високите разноски за подкрепяне на Украйна, само че и във връзка с отзвука на спора върху международната стопанска система.

Преди една година Русия струпваше войски в подготовка за навлизане в Украйна. Мнозина на Запад и даже в украинската столица Киев се съмняваха, че президентът Владимир Путин ще реализира тези планове.

12 месеца по-късно Киев към момента стои и Украйна изненада даже личните си упования, подкрепена от водения от Съединени американски щати алианс, който оборудва силите ѝ с танкове и съвременни системи за противовъздушна защита.

Белият дом оповестява, че по време на визитата си Байдън ще се срещне с полския президент и с водачите на страните от " Букурещката деветка " - България, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Чехия и Естония. 

Очаква се също по този начин той да направи изказване преди формалната годишнина от войната на 24 февруари.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР