Президентът Джо Байдън официално назначи за посланичка в Русия Лин

...
Президентът Джо Байдън официално назначи за посланичка в Русия Лин
Коментари Харесай

Джо Байдън официално назначи посланичка в Русия

Президентът Джо Байдън публично назначи за посланичка в Русия Лин Трейси, служителка на Държавния департамент с дълготраен опит по съветските въпроси, съобщи Асошиейтед прес.

Трейси е актуалният дипломат на Съединени американски щати в Армения. От известно време беше ясно, че тя ще бъде номинирана за поста, само че се очакваше утвърждението на Русия. Номинираните за посланици би трябвало да бъдат утвърдени от страната хазаин според разпоредбите на дипломатическия протокол. Това е рутинна процедура, която обаче не може да се взима за даденост във времена на обтегнати връзки сред двете страни поради Украйна, задържането на американци в Русия и изказванията за съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати.

Трейси, която приказва съветски, е била старши консултант по съветските въпроси в Държавния департамент и е била заместник-ръководителка на посолството в Москва. Предишният дипломат Джон Съливан напусна по-рано този месец поради влошеното здраве на брачната половинка си, която умря ден след връщането му.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР