Президентът Джо Байдън обсъди по телефона с губернатора на Калифорния

...
Президентът Джо Байдън обсъди по телефона с губернатора на Калифорния
Коментари Харесай

Администрацията на САЩ обсъжда фалита на Silicon Valley Bank

Президентът Джо Байдън разиска по телефона с губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм по какъв начин да се позволи обстановката към банкрутиралата Silicon Valley Bank. Това заяви Белия дом след договарянията. „ Президентът и шефът разискаха обстановката с банката в Силициевата котловина и напъните за разрешаването й “, споделя се в писменото мнение на президентската институция.

В петък финансовото министерството на Калифорния разгласи банкрута на една от най-големите американски банки Silicon Valley Bank. Един от водещите кредитори на бизнеса в Силиконовата котловина банкрутира за по-малко от два дни. Както отбелязва CNN, това е най-големият банкрут на банка в Съединени американски щати след финансовата рецесия от 2008 година Банката беше сложена под контрола на Федералната комисия за гарантиране на депозитите (FDIC). Останалата част от капитала ще се употребява за компенсиране на вложителите и погасяване на отговорности към кредитори.

Според осведомителния портал Axios банкрутът на банката „ има опустошително влияние върху [американската] софтуерна промишленост, по отношение на което доста стартап компании се пробват да минимизират следствията “ от случилото се. Банката освен приемаше пари от стартап компании, само че и оферираше рискови и други заеми на започващи компании и предоставяше банкови и кредитни услуги на компании за рисков капитал. Според портала банкрутът на банката е „ объркал Силиконовата котловина “.

Банката, да вземем за пример, държеше 26% (487 милиона долара) от всички средства на компанията Roku, която създава цифрови плейъри. Разработчикът на едноименната платформа за игри Roblox сподели, че е запазил единствено 5% от всичките си средства в тази банка, които са били 3 млрд $. Банката държеше и 7,9% или 38 милиона $ от всички средства на галактическата компания Rocket Lab. Много компании бяха принудени да забавят заплати и заплащания по контракти с снабдители.

Междувременно милиардерът Илон Мъск позволи опцията да придобие банкрутиралата банка Silicon Valley. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР