Президентът Джо Байдън не отрича, че местното население на страната

...
Президентът Джо Байдън не отрича, че местното население на страната
Коментари Харесай

Байдън се срещна с лидери на местните племенни общности

Президентът Джо Байдън не отхвърля, че локалното население на страната е страдало доста и федералното държавно управление има работа за извършване, заяви Voice of America (VOA) .

„ Трудно е да излекуваш грешките от предишното, да промениш курса и да продължиш напред. Но дейностите, които подхващаме през днешния ден са основни стъпки към новата епоха на родов суверенитет и самоопределяне. Нова епоха, учредена на достолепие и почитание, която признава главните права на локалното население да ръководи и да се развива съгласно личните си условия “, сподели американският президент по време на среща на върха с към 300 племенни водачи.

Той разгласи повече от 190 съглашения, които включват: решение, което ще улесни достъпа до федерално финансиране; старания за разчистване на нуклеарни обекти; поддръжка на прехода към чиста сила и работа по връщането на свещени за локалните хора предмети.

Лидерът на една от най-големите групи, Чък Хоскин Дж.,  каза пред VOA , че напъните на държавното управление са били доста позитивни и се надява това да продължи.

„ Най-важното за племето черок и, а и за всички племена, е ефикасното разрастване на ресурсите, след което да им бъде позволено да ползват тези запаси “, уточни водачът.

Нашата история е обвързвана с лишаване на земи, напомнете на хората, че има метод да балансирате правата им, сподели той. По негови думи Съединени американски щати се пробва да направи тъкмо това, няма оптимален триумф, само че има прогрес.

„ Уважението и достолепието, което всяко човешко създание заслужава, би трябвало да бъдат показани “, съобщи Хоскин пред  Voice of America (VOA) .

По-младите членове на племето чероки споделят, че имат огромни упования. „ Гласувах за Байдън през 2020 година и имам вяра, че има доста повече, което може да се направи, изключително във връзка с климата и метода, по който гледаме на продоволствения суверенитет “, сподели поетесата Сарая Тейлър.

За спора в Газа Сарая уточни, че в случай че сходно нещо се случи с тях, тя би желала това да спре неотложно. По нейни думи, поради това, че Байдън няма да призове за преустановяване на огъня в Газа, не знае дали би се случило по този начин и при възможен спор в техните земи.

Тейлър споделя, че преодолява травмата на поколението с лирика, само че и като се облича в обичайни облекла, с цел да напомняния за артистичността и упоритостта на своя народ, осведоми Voice of America (VOA) .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР