Президентът Джо Байдън и неговата администрация са настроени срещу Tesla.

...
Президентът Джо Байдън и неговата администрация са настроени срещу Tesla.
Коментари Харесай

Мъск се оплаква от администрацията на Байдън. Била настроена срещу Tesla

Президентът Джо Байдън и неговата администрация са настроени против Tesla. Това съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Илон Мъск, давайки за образец скорошно събитие в Белия дом, насърчаващо развиването на промишлеността за електрически коли, в което не бе включена Tesla, съобщи Блумбърг.

Според Мъск, който във вторник приказва на конференцията на Code Conference в Бевърли Хилс, Калифорния, администрацията е прекомерно повлияна от синдикалните организации. Той съобщи, че би предпочел да види един „ по-центристки “ президент.

„ Той не загатна Tesla нито един път, до момента в който хвалеше GM и Ford като водачи на съветската гражданска война при електрически коли. Това не е най-приятелски настроената администрация. Изглежда, че се управлява от синдикатите “, съобщи Мъск.

От Белия дом са отказали коментар пред Блумбърг.

„ Изобщо не бих желал да стана президент “, сподели още шефът на Tesla.

Лидерът в електрическите коли, който е основан в Пало Алто, Калифорния, има към 10 000 чиновници в завода си в близкия Фримонт. Синдикалната организация United Auto Workers направи редица опити да провежда служащите в града.

Мъск, който непрекъснато „ спори “ с Джеф Безос за мястото на най -богатия човек в света, разяснява и материала на ProPublica от месец юни, в който се посочваше, че той е платил нищожен налог върху приходите по отношение на голямото си благосъстояние, което сега се прави оценка на 209,6 милиарда $ от Bloomberg Billionaires Index. Мъск сподели, че не получава заплата нито от SpaceX, нито от Tesla и означи, че заплаща ефикасна данъчна ставка от 53% върху вариантите за акции, които упражнява. Шефът на Teslа чака тази данъчна ставка да се увеличи през идната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР