Президентът Джо Байдън и лидерът на Руската федерация Владимир Путин

...
Президентът Джо Байдън и лидерът на Руската федерация Владимир Путин
Коментари Харесай

Белият дом се опитва да изключи директна среща между Байдън и Путин на Г-20

Президентът Джо Байдън и водачът на Руската федерация Владимир Путин би трябвало да участват на срещата на върха на Г-20, която започва в Индонезия на 15 ноември. Американските управляващи се пробват да попречат на срещата на водачите. За това написа изданието Politiko.

Отбелязва се, че Байдън е направил ход да се срещне с Путин на срещата на върха, с цел да обсъдят освобождението на американски пленници, в това число звездата на WNBA Бритни Грийнър. В същото време не се възнамеряват договаряния с Кремъл за подписване на покупко-продажби.

В същото време е допустимо в даден миг пътищата на Байдън и Путин на срещата на върха да се пресекат, само че публична среща не се планува. Освен това се вземат ограничения американският президент да не се среща с съветския си сътрудник в коридора или даже на групова фотография.

„ Знаем какво мисли президентът Байдън за президента Путин: той мисли, че е палач, той мисли, че е военнопрестъпник “, сподели някогашният дипломат на Съединени американски щати в Украйна Уилям Тейлър.

Припомняме, че президентите Путин и Байдън се срещнаха единствено един път на среща на върха в Женева през лятото на 2021 година, а последният им диалог се състоя през февруари, единствено няколко дни преди пълномащабното навлизане на Русия в Украйна.

В същото време започнаха договаряния сред Вашингтон и Пекин Г-20 да бъде хазаин на първата персонална среща на върха сред американския президент и китайския водач Си Дзинпин.

Срещата на Г-20 в Индонезия - какво се знае

Британският външен министър Лиз Тръс потвърди обещанието си персонално да " повика " съветския президент Владимир Путин на срещата на Г-20.

На 4 септември представителят на Путин Дмитрий Песков сподели, че пътуването на съветския президент Владимир Путин  до срещата на Г-20, която ще се организира в Индонезия,  вече е под въпрос. Руската страна съобщи, че като че ли са взети поради всички фактори, в това число сигурността на Путин.

На 11 септември заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нуланд сподели, че Байдън не е заинтригуван от среща с съветския си колега Владимир Путин по време на срещата на Г-20.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР