Президентът би трябвало да връчи втория мандат на кандидата за

...
Президентът би трябвало да връчи втория мандат на кандидата за
Коментари Харесай

Какви са възможните дати за евентуални предсрочни избори?

Президентът би трябвало да връчи втория мандат на претендента за министър-председател от ПП-ДБ. След като ГЕРБ отхвърлиха да излъчат подобен, упованията са, че някои от водачите на групировката или министър председателят в оставка ще вземе и върне досието празна.

 

Освен, в случай че не решат да договарят - въпросът е с кого поради, че с изключение на ГЕРБ, също и Движение за права и свободи и опозицията - " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН " приказват за избори. Но и времето за възможни договаряния е лимитирано - 7 дни.

 

Следва третия мандат - за определена от президента политическа групировка.

Така започваме да считаме по кое време ще са изборите:

 

Най-ранната допустима дата: 2 юни - седмица преди евровота. За да стане това - до края на тази седмица безусловно всеки ден би трябвало да се случва нещо от процедурата - завършек на процедурата с мандатите, избор на длъжностен министър председател по новите правила, назначение на държавно управление.

 

Ако всичко това се случи до 8 април, то изборите може да са 2 в 1 дружно с евровота.

 

Всяко закъснение мести допустима дата за вота на 16 юни - прекомерно малко време след евровота за подготовка на изборната администрация - 23 и 30 юни.

 

Според някои анализатори, изключителните парламентарните избори може да са юли или даже септември, написа Българска национална телевизия.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР