Президентът Байдън прие официално акредитивните ми писма. Това написа на

...
Президентът Байдън прие официално акредитивните ми писма. Това написа на
Коментари Харесай

Президентът Байдън прие акредитивните писма на Георги Панайотов - протеже на Радев и Янев

" Президентът Байдън одобри публично акредитивните ми писма. " Това написа на страницата си във Facebook Георги Панайотов, който бе назначен за дипломат на България в Съединени американски щати.

" България и Съединените щати са другари, съдружници и стратегически сътрудници. България може да завоюва неимоверно от задълбочаване на връзките с Америка - водач на свободния свят и опора на демокрацията, международен софтуерен първенец, най-богатата страна, притежаваща неповторими военни качества, необхватен пазар за артикули и услуги. Модернизацията и просперитетът на България изискват тясно съдействие със Съединените щати и аз ще работя за това ", приключва поста си дипломатът.

Звездата на Георги Панайотов изгря като длъжностен боен министър, протежиран от президента Румен Радев и служебния министър председател Стефан Янев. Участието му във властта като министър на войната ще бъде запомнено и с няколко доста съществени гафа - гибелта на военния водач подполк. Валентин Терзиев, която и до през днешния ден остава забулена в тайна; абсурдът с нахлуването на американски военни в частен парцел в Чешнигирово и самоубийството на млад офицер от Военна полиция, наклеветен безпричинно за случая. Панайотов е виновен и за скандалното предопределение на сегашния началник на Военна полиция, макар сериозните рецензии към него и работата му.

След началото на войната в Украйна Георги Панайотов зае доста ясни пронатовски позиции, разграничавайки се от менторите си Стефан Янев и Румен Радев. Но това е най-вероятно реакция, обвързвана с предстоящото предопределение за дипломат на България в Съединени американски щати. Тепърва Панайотов ще би трябвало да потвърди своите евроатлантически позиции или ще последва образеца на Радев и Янев, които след задачи в Съединени американски щати се оказаха очевидни путинофили и подвластни от Кремъл.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР