Президентът Байдън каза в петък, на една годишнина от задържането

...
Президентът Байдън каза в петък, на една годишнина от задържането
Коментари Харесай

Байдън казва, че работи за освобождаването на Евън Гершкович на 1-годишнината от задържането в Русия

Президентът Байдън сподели в петък, на една годишнина от задържането на репортера на Wall Street Journal Еван Гершкович в Русия, че държавното управление на Съединени американски щати работи всеки ден, с цел да обезпечи освобождението му и " не се отхвърля. "

32-годишният Гершкович беше задържан по обвинявания в шпионаж за хипотетично събиране на секретна военна информация до момента в който беше на работа в съветския град Екатеринбург. Федералната работа за сигурност сподели, че той е работил по заповед на Съединени американски щати за приемане на държавни секрети, само че не са предоставени доказателства в поддръжка на обвиняването.

Правителството на Съединени американски щати, The Wall Street Journal и Гершкович отхвърлят обвиняванията, че е работил за държавното управление на Съединени американски щати да събира съветски секрети, като американски чиновници настояват, че той е бил арестуван непозволено.

„ Журналистиката не е закононарушение и Евън отиде в Русия, с цел да прави работата си като кореспондент – рискувайки сигурността си, с цел да блесне светлината на истината за брутал...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР