Президентът Байдън е разговарял с премиера на Израел Бенямин Нетаняху

...
Президентът Байдън е разговарял с премиера на Израел Бенямин Нетаняху
Коментари Харесай

Байдън и Нетаняху се съгласяват да продължат потока на помощ към Газа, казва Белият дом

Президентът Байдън е разговарял с премиера на Израел Бенямин Нетаняху в неделя, се споделя в изказване на Белия дом. Двамата водачи разискаха събитията в Газа и околния район, както и освобождението на двама американски заложници, които бяха освободени от Хамас в петък.

Призивът пристигна, откакто Организация на обединените нации разгласи, че 14 камиона транспортират филантропична помощ им беше разрешено да влязат в Газа и един ден откакто първите камиони, пренасящи помощ, бяха позволени в Газа от Египет, с цел да се оправят с невижданата филантропична рецесия, породена от изолирането на линията от Израел след кървавото вилнеене на бойците на Хамас на 7 октомври.   < /p>

„ Лидерите потвърдиха, че в този момент ще има нескончаем поток от тази сериозна помощ към Газа “, се споделя в известието на Белия дом за апела.

господин Байдън също по този начин изрази признателността си за ролята на Израел за подпомагането на освобождението на американка и нейната щерка тийнейджърка в петък. Двете дами, които са с двойно израелско-американско поданство, бяха първите пленници, освободени от Хамас.

„ Лидерите разискаха настоящите старания за обезпечаване на освобождението на всички останали заложници, взети от Хамас – в това число Съединени американски щати. жители – и да се обезпечи безвредно прекосяване за жители на Съединени американски щати и други цивилни в Газа, които желаят да изоставен “, се споделя в текста и се прибавя: „ Президентът и министър-председателят се съгласиха да поддържат тясна връзка. “

Г-н. В неделя Байдън също разиска войната сред Израел и Хамас с папа Франциск, министър-председателя Джъстин Трюдо на Канада, президента Еманюел Макрон на Франция, канцлера Олаф Шолц на Германия, премиера Джорджия Мелони на Италия и премиера Риши Сунак на Обединеното кралство, Белият дом сподели.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР