Президентът Барак Обама призовал международната общност да побърза да отрегулира

...
Президентът Барак Обама призовал международната общност да побърза да отрегулира
Коментари Харесай

Обама: Русия и Китай скоро ще изпреварят САЩ в кибервъзможностите

Президентът Барак Обама призовал интернационалната общественост да побърза да отрегулира сферата на киберсигурността благодарение на интернационалните съглашения, защото всички страни са въвлечени в този развой, а руснаците и китайците към този момент напират да изпреварят Съединени американски щати в тази област. „ Ние приготвяме редица ограничения, които би трябвало да дадат на Китай да разбере, че ние не просто сме смутени, а това може да повлияе на връзките сред двете страни. Целта е подписване на дълготрайни съглашения на дърлжавно ниво по прилика, както направихме с нуклеарните оръжия” – споделил Обама.

По думите на Обама, не е допустимо да се стои встрани, всички страни са въвлечени в киберпроцесите. „ А руснаците и китайците са близо да ни изпреварят” – добавил той.

Преди това представителят на Белия дом Джош Ърнест заяви, че президентът на Съединени американски щати ще разиска с ръководителя на КНР Си Цзинпин по време на неговото посещаване във Вашингтон въпросите на киберсигурността.

Превод и редактиране: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР