Президентът Александър Вучич заяви, че ще се бори за Сърбия

...
Президентът Александър Вучич заяви, че ще се бори за Сърбия
Коментари Харесай

Вучич: На заседанието в ООН ще се боря за Сърбия с цялото си сърце

Президентът Александър Вучич съобщи, че „ ще се бори за Сърбия с цялото си сърце “ по време на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Косово, което ще се състои в понеделник, съобщи радио „ Б92 “.

На изключителна конференция в Белград, Вучич разгласи, че ще пътува до Ню Йорк на аероплан на Air Serbia и ще показа „ какво мисли Сърбия “, откакто ръководителят на задачата на Организация на обединените нации в Косово (УНМИК) Захир Танин се изкаже пред Съвета.

„ И когато всички те се изкажат, след Тачи, аз ще мога да отговоря в края. Все още не съм взел решение в коя част да приказвам британски или сръбски. Все отново не съм там, с цел да увещавам нашия народ, а тези, които желаят да ме чуят “, съобщи Вучич.

Държавният глава изпрати също поздравления на сърбите в Косово и им благодари за тяхната битка, като означи, че кметовете на всички 10 сръбски общини са изпратили ясно обръщение на Хашим Тачи кой е техният президент и коя е тяхната страна.

„ Армията на Косово бе образувана против ползите на сръбския народ. Тя не е опасност за нашата войска, само че може да заплаши оцеляването на нашите сънародници. Всичко това е противоположното на това, което споделя Тачи “, означи Вучич.

Косовският президент Хашим Тачи също ще вземе присъединяване в Секретен сътрудник на Организация на обединените нации, който ще стартира в 22 часа българско време. Тя се организира по искане на Русия и Сърбия във връзка решението на Прищина да образува косовска войска.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР