Президент Русия Владимир Путин ще се срещне с канцлера на

...
Президент Русия Владимир Путин ще се срещне с канцлера на
Коментари Харесай

Путин и Меркел ще обсъдят перспективите на двустранното сътрудничество

Президент Русия Владимир Путин ще се срещне с канцлера на Германия Ангела Меркел на 20 август в Москва. Това оповестиха през днешния ден от пресслужбата на Кремъл.

" Планира се да бъде разисквано положението и вероятностите за развиване на двустранното съдействие в разнообразни области. Също по този начин да се прегледат и  редица настоящи интернационалните и районни въпроси ", означават в известието от пресслужбата на съветския водач.

По-рано и представителят на немското държавно управление Щефен Зайберт заяви, че на 20 август Меркел ще пътува до Москва, а на 22 август ще посети и Киев.

Последният път, когато Путин и Меркел преговаряха на четири очи, беше през януари 2020 година в съветската столица. След това двамата водачи нееднократно се чуваха по телефона. За финален път - на 21 юли тази година. През март 2021 година във формат видеоконференция се организираха също по този начин и тристранни договаряния с присъединяване на Путин, Меркел и президентът на Франция Еманюел Макрон.

През тази година приключва четвъртият канцлерски мандат на Меркел. За пети път тя няма да издига своята кандидатура за държавен глава на Германия. Новият канцлер на Германия ще бъде избран съгласно резултатите от изборите за Бундестаг, които са планувани за 26 септември.

Кандидатът за канцлер от Христиан-демократическия съюз (ХДС) е Армин Лашет, от " зелените " - Аналена Бербок, а от Социал-демократическата партия в Германия (СДПГ) - Олаф Шолц.

Социологическите изследвания демонстрират, че с най-голяма известност измежду гласоподавателите се употребява ХДС, а " зелените " и СДПГ разделят второто място.

През последните 16 години Владимир Путин и Ангела Меркел бяха измежду водачите, които имаха мощно въздействие върху международната политика. Путин става краткотраен президент на Русия на 31 декември 1999 година, като сменя на поста Борис Елцин. Той заема поста като титуляр на 7 май 2000 година след извършените президентски избори в Русия.

Ангела Меркел е първата жена на поста федерален канцлер на Германия, определена на 21 ноември 2005 година. Тя неведнъж оглавявала класацията за най-влиятелна жена на годината на списание Forbes. Ангела Меркел е осмият канцлер на Германия след края на Втората международна война и първият от някогашната социалистическа източна част на страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР