Президент и премиер - седнете и се разберете бе, хора.

...
Президент и премиер - седнете и се разберете бе, хора.
Коментари Харесай

Лидерът на ”Евророма”: Ситуацията в махалата винаги е била огледало на държавата

Президент и министър председател - седнете и се разберете бе, хора. Не давате добър образец на малцинствата. Нека си го кажем - това е общество, което занапред би трябвало да се построява. Грамотните роми знаят. Неграмотните не си дават сметка какво се случва с епидемията от COVID-19.
Това съобщи пред bTV Цветелин Кънчев - водач на " Евророма " във връзка рестриктивните мерки и поставените бариери в ромски махали в страната.

По думите му тук-там поставените посредници, които би трябвало да изясняват обстановката и да припомнят на хората да съблюдават целесъобразните ограничения като съблюдаване на отдалеченост и потребление на защитни средства, не дават огромен резултат.

" Ситуацията в махалата постоянно е била огледална на цялата страна. Като погрешно огледало е. Всичко се корени в неналичието на почит. Неграмотност и липса на почит към обстановката ", счита Кънчев.

" Има някакви псевдо пастори, които изясняват, че хората са предпазени от Бог и нищо няма да им се случи. Всичко опира до повсеместност на дисциплината. Владимир Каролев, да речем, не даде добър образец на махалите. Ние обществените персони нямаме право да се държим по този метод. Правозащитните организации също да не изясняват, че са нарушени човешки права. Хората, които не съблюдават карантината, нарушават изконното човешко право на живот ", съобщи Кънчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР